20-åringen har nu dömts för mordet.
20-åringen har nu dömts för mordet. - Foto: Polisen och Privat

Johanna Leshem Janssons liv innan mordet på Tove: "Utåtriktad"

En hästtjej som varit engagerad i kyrkan och har lätt för att få kompisar.
Så beskriver Johanna Leshem Jansson, som dömts för mordet på Tove i Vetlanda, sig själv. Nyheter24 har tagit del av den lilla psykiatriska undersökning som 20-åringen genomgått.


Johanna Leshem Jansson, 20, och Maja Hellman, 18, har dömts för mordet på Tove i Vetlanda.

De båda har genomgått en liten psykiatrisk undersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning, som visar att ingen av dem lider av en allvarlig psykisk störning. 

I undersökningen, som Nyheter24 tagit del av, beskriver Maja Hellman sin uppväxt som trygg, även om hon varit i kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin. 

Här kan du läsa om Maja Hellmans tid i häktet efter mordet på Tove i Vetlanda.

Så levde Johanna Leshem Janssons innan mordet på Tove

Även Johanna Leshem Jansson beskriver sin uppväxt på ett positivt sätt, eller för att använda hennes egna ord: "Mycket bra". Enligt undersökningen har hon en god relation med familj och lärare, och har lätt för att få vänner. 

Under uppväxten har Johanna Leshem Jansson ridit mycket, spelat piano och varit engagerad i Svenska kyrkan. Hon beskriver sig själv som social och utåtriktad, och berättar att hon hade bra betyg i skolan. 

Läs alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Grönt ljus för tysk könstillhörighetslag

Kristersson: "Det här är inte mitt Sverige"

Statsminister Ulf Kristersson (M) inleder sitt tal på Moderaternas Sverigemöte med att prata om mordet på pappan i Skärholmen.

Telia backar efter hårda kritiken: "Stor oro"

Telia drar tillbaka ett förslag efter att ha mött kritik. Ett avslöjande från Aftonbladet visade att telekombolaget planerade att övervaka sina anställdas datorer.

Viaplay byter ut delar av styrelsen

Den förlusttyngda strömningstjänsten Viaplay byter ut delar av sin styrelse.

Polischef efter mordet: Fortsätt visa kurage

En pappa sköts till döds i en gångtunnel, enligt medier efter att ha konfronterat ett ungdomsgäng. Polismästare Carin Götblad hoppas att privatpersoner kommer fortsätta våga visa civilkurage ändå. Annars riskerar vi att få ett totalt laglöst samhälle, säger hon.

Inget människorov i Mellerudsfallet

De tre flickorna uppges själva ha sagt att de hållits inlåsta. Brottsrubriceringen som är aktuell är dock enbart misshandel, rapporterar Göteborgs-Posten.