Ofta försöker resenärer ta med sig kött från utlandet.
Ofta försöker resenärer ta med sig kött från utlandet. - Foto: Nyheter24 och Skärmavbild/"Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Vidriga upptäckten i tullen på Arlanda – hittades i resväskan: “Det bara rann”

Inte sällan upptäcker tullen obehagliga saker i resenärers bagage som kan få magen att vända sig ut och in. Mimmi jobbar som tullinspektör och syns i “Gränsbevakarna Sverige”, och för Nyheter24 avslöjar hon vad det mest äckliga fyndet hon gjort är.


På Kanal 5 och discovery+ sänds realityserien "Gränsbevakarna Sverige", där tittarna får följa tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som arbetar för att säkra Sveriges flygplatser, hamnar och gränser. En av profilerna som ofta syns i programmet är tullinspektören Mimmi som jobbar i tullfiltret på Arlanda. 

Hon har tidigare berättat för Nyheter24 vad som är det värsta du kan göra när du blir stoppad i tullen

Mimmi är tullinspektör – syns i "Gränsbevakarna Sverige"

Inte sällan stöter tullen på människor som försöker ta in förvånande gods till Sverige. Ibland är de medvetna om att de försöker smuggla in något otillåtet – och ibland har de ingen aning om att det är olagligt.

Även i "Gränsbevakarna Sverige" har mindre aptitliga fynd gjorts. Foto: Kanal 5

Vissa av fynden som tullen stöter på i resenärers bagage är inget för den äckelmagade. Nyheter24 frågade Mimmi vad som är det mest vidriga fyndet hon gjort i tullen, och det kan nog få många att rynka på näsan. 

– Ja, vi hittar ganska mycket äckliga saker. Framförallt att det luktar väldigt äckligt. Det är ju väldigt vanligt att folk smugglar kött. Vi har till exempel sett en halv get som låg i en väska, berättar Mimmi och fortsätter: 

– Det bara rann blod. Väskan var verkligen vätskefylld. En kollega drog också upp en gettunga en gång. 

Och just den mer oaptitliga delen av jobbet är något som Mimmi inte hade räknat med i början av karriären. 

– Okej att folk kanske vill köpa någon färdig oxfilébit som är inplastad från affären. Men man räknade inte med att det ska ligga hela djur där i. Och det luktar ju otroligt illa. 

Ibland kan det krypa larver i väskorna. Foto: "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5

Gränsbevakarna-profilen om äckliga upptäckten: "Kryper djur"

Men det är inte bara kött som många resenärer tar med sig in från utlandsresor, utan även kryp och insekter. Inte heller dessa fynd är något för den känsliga. 

– Mycket insekter som de köper för att äta själva. Det vet man ju att det är vanligt från Asien bland annat. Och sen kan det ju ofta krypa djur i väskan, som inte är tanken att det ska vara där. Larver och allt möjligt. 

Mimmi berättar att hon och kollegorna samtidigt roas åt de läbbiga sakerna som de ibland hittar i väskorna. 

– Har man svårt för äckliga dofter så kan det ju bli lite jobbigt. Och lite komiskt också, vi har ju ofta ganska roligt åt det. Man måste ju skratta lite åt det här. Är resenären framför en så får man ju vara professionell såklart, men lukterna kan vara lite jobbiga, säger Nyheter24 och tillägger: 

– Och vi får alltid de här matväskorna lagom tills man ska käka. Det slår ju liksom inte fel. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.