Tisdagen 11 april sänker Ica priserna på 300 varor. Det är först efter påskhelgen, vilket flera kunder anmärkt på
Tisdagen 11 april sänker Ica priserna på 300 varor. Det är först efter påskhelgen, vilket flera kunder anmärkt på - Foto: Gorm Kallestad/Fredrik Sandberg/TT

Icas svar – därför sänker de priserna först EFTER påsk

"Ni har mage att sätta prissänkning till efter påsk... det gäller att klämma ut det sista ur folks plånböcker", skriver en upprörd kund på Icas inlägg. Nu svarar matjätten vad fördröjningen beror på.


I förra veckan meddelade Lidl att man skulle sänka och frysa priserna på över 100 varor från och med den 27 mars. 

Med på listan över prissänkta varor finns både oxfilé, jätteräkor och kaffe. Här är alla 132 varor som blivit billigare på Lidl.

Ica tar efter Lidl – sänker priset på 300 varor

Under måndagen gick matjätten Ica ut med nyheten att även de kommer sänka sina priser på utvalda varor. 

"ICA Sverige sänker priser till butikerna på över 300 varor med mellan 5 och 25 procent. Varorna omfattar både andra leverantörers och ICAs egna märkesvaror inom breda produktkategorier som bröd, fågel, ost, chark, såser, skafferi, barnmat och hygienprodukter", skriver de i ett pressmeddelande.

− Då varje ICA-handlare bestämmer över sitt sortiment och sätter sina egna priser så kommer kunderbjudandet och antalet artiklar variera lokalt mellan olika ICA-butiker, säger Eric Lundberg, vd ICA Sverige.

Spara 2 000 kronor i månaden på mat – med enkla knepet: "Gör underverk för budgeten"

Nya Ica-priserna börjar gälla först efter påsk

Icas nya lägre priser till butiker kommer att träda i kraft tisdagen den 11 april och gälla i minst två månader. Det betyder att de nya prisändringarna sker först efter påskhelgen, då många svenskar gör stora matinköp. 

En kund ifrågasatte beslutet på deras Instagram, och då gav matjätten en närmare förklaring till varför priserna inte sänks tidigare.

"Ni har mage att sätta prissänkning till efter påsk... det gäller att klämma ut det sista ur folks plånböcker", skriver kunden.

"Hade vi kunnat göra det tidigare hade vi såklart gjort det men vi försöker jobba så snabbt vi kan, det är omfattande processer när priserna förhandlas fram och vi ska också komma ihåg att det står butikerna fritt att själva välja om de redan innan startdatumet vill genomföra bredare prissänkningar nu när de vet att denna är på väg", svarar Ica Sveriges offentliga konto.

Foto: Instagram/Icasverige
Ica
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Almega: Utrymme att höja priserna

Erica, 30, hittade enorma kantareller: “Nybörjartur”

Erica Dahl var ute och plockade svamp för första gången när hon fick syn på något gult på håll. Det gula visade sig vara enorma kantareller.

Arlandas passpolis stänger – hit får du vända dig för ett provisoriskt pass

Resenärer från Arlanda gör klokt i att kolla en extra gång att passet är med. Nu försvinner nämligen den sista livlinan när passpolisen stänger sitt kontor på flygplatsen.

Två sprängningar dagarna före skredet

Skredet syns som en utsträckt signal från klockan 01.40 och framåt, natten till i lördags. Enligt data från Svenska nationella seismiska nätet skedde dock också två sprängningar nära Stenungsund, dagarna före det stora raset.

Polisen i Skellefteå rapporterar om stöld

"Skellefteå, många extraljusstölder under september", skriver polisen på sin hemsida.

Filippinerna: Vi har tagit bort Kinas barriär

Kina lade ut en flytande barriär för att hålla filippinska fiskare borta från ett omstritt rev i Sydkinesiska havet. Men den fick bara vara kvar i några dagar.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.