En ny och livsfarlig drog har hittats i Skaraborg, uppger polisen
En ny och livsfarlig drog har hittats i Skaraborg, uppger polisen - Foto: Pontus Lundahl/TT & Stina Stjernkvist/SvD/TT

Ny drog upptäckt i Sverige – värre än tramadol: "Haft dödsfall"

Mängden nya droger har de senaste åren ökat kraftigt. Nu har polisen i Skaraborg upptäckt ännu en ny och livsfarlig drog som tagit sig till Sverige och som man varnar allmänheten för.


De senaste åren har mängden nya droger ökat kraftigt och flera dödsfall går att härleda till en del av dem. I takt med internets framfart har det dessutom blivit enklare att få tag i droger från alla världens hörn.

Nu har polisen upptäckt en ny, livsfarlig drog som tagit sig till Sverige.

Ny drog liknar tramadol

Polisen i Skaraborg har går nu ut med en stark varning till allmänheten efter att man upptäckt en ny, farlig drog i samhället. Detta är något som får polisen att oroa sig, uppger Sveriges Radio P4. 

– Vi har anträffat det som ser ut att vara tramadol. När vi analyserar det så är det något annat, säger Morgan Tärning, polisens biträdande områdeschef i Skaraborg till SR.

Han menar att den nya drogen fungerar som ett substitut till tramadol men som sägs vara ännu kraftfullare.

– Det är nåt form av substitut som är mycket potentare och mycket kraftigare än vanligt tramadol och det finns ute i samhället nu. Vi har indikationer på att vi haft dödsfall där vi inte kan utesluta att det här kan ha varit en bidragande orsak till dödsfallet. 

Polisen vet ännu inte hur de tramadol-liknande tabletterna tagit sig till Sverige.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!