Lägenheten var fylld med skräp och hade en allvarlig vattenskada.
Lägenheten var fylld med skräp och hade en allvarlig vattenskada. - Foto: Hyresnämnden

Sopberg med bag in box, vattenskada och ohyra – man vräks från lägenhet

Lägenheten var så fylld med skräp, kläder, mat och möbler att det inte gick att att genomföra en besiktning. Hyresgästen blev då vräkt – och svarade med att stämma värden.


Det var när hyresvärden skulle genomföra en besiktning inför ett byte som det uppdagades att lägenheten var i väldigt dåligt skick, skriver Hem&Hyra.

Lägenheten var full av mat, sopor, kläder och möbler, och ett av rummen var fyllt med bag in box-kartonger. 

När hyresrätten skulle besiktas på nytt var den städad, men då upptäcktes istället en allvarlig vattenskada, vilket gjorde att bytet stoppades.  

Vattenskada och ohyra 

En tid senare skulle vattenskadan fixas, och då var det återigen mycket smutsigt i lägenheten och det upptäcktes dessutom ohyra. Hyresvärden valde då att säga upp hyresgästen. 

Nu har hyresgästen stämt sin värd och kräver att bytet ska gå igenom – trots uppsägningen. 

Senaste nytt

Ökat sug efter fjällstuga

Sant eller falskt: Myterna om alkohol

Tre miljoner svenskar dricker för mycket, konstateras i en ny rapport. Och de senaste åren har flera gamla "sanningar" om alkohol kastats omkull av nya rön. Ett glas vin om dagen – bra eller dåligt? Alkoholforskaren slår hål på myterna om svenskarnas favoritrusmedel.

CAN om alkoholmätningen: Inte hundraprocentig

CAN:s rapport om att över tre miljoner svenskar dricker för mycket har väckt debatt. Svaren i enkäten har fördubblats då man utgår från att många underskattar hur mycket de egentligen dricker.

Nyfödd dog – sjukhus gjorde fel 25 gånger

Ett nyfött barn dog på Skaraborgs sjukhus efter att sjukhuset gjort fel 25 gånger, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg.

Tankesmedja: Ukraina behöver "slaktardrönare"

Krigsvetarna vid den brittiska tankesmedjan Rusi tror inte på någon ukrainsk motoffensiv under 2024. Ukraina behöver först rekrytera, utbilda och utrusta soldater.

Skrapade rutan för dåligt – riskerar 12 4000 kronor i böter

En 21-årig man i Uddevalla körde bil utan att ha skrapat rutan. Nu har han åtalats för vårdslöshet i trafiken och riskerar böter på 12 400 kronor.