Rasistiska kommentarer på sociala medier mot pojken som sålt majblommor för två miljoner kronor. En av de två kvinnorna som pekats ut påstår att kontot blivit kapat
Rasistiska kommentarer på sociala medier mot pojken som sålt majblommor för två miljoner kronor. En av de två kvinnorna som pekats ut påstår att kontot blivit kapat - Foto: Hossein Salmanzadeh/TT & Johan Nilsson/TT

Majblommesäljaren utsatt för rasism – SD-medlem säger att kontot blivit kapat

Två kvinnor uttryckte rasistiska åsikter mot den pojke som samlat in över två miljoner kronor i majblommeförsäljning. Nu har en av kvinnorna uttalat sig i en intervju med Joakim Lamotte. Och hon påstår att kontot blev kapat.


En pojke i 12-årsåldern, som sålt majblommor för över två miljoner kronor, har fått utstå rasistiska kommentarer från två politiskt aktiva kvinnor. 

Påstår att kontot blivit kapat

Tidningen Expressen skriver att journalisten och debattören Joakim Lamotte genomfört en intervju med en av de två kvinnorna där hon uttalar sig om den omtalade händelsen. Kvinnan är medlem i och kampanjar för Sverigedemokraterna, men är inte en av de förtroendevalda, säger hon i intervjun. 

Hon menar också att det inte är hon som skrivit de rasistiska kommentarerna mot pojken utan att hennes konto blivit kapat. 

– Jag tycker att det var så konstigt i går, det kom en massa konstiga meddelanden om både det ena och det andra. Jag förstod ingenting. Så gick jag in och kollade, och då låg det där på mitt konto, för jag kom in på kontot. 

Sverigedemokraterna hanterar det internt

I intervjun hörs Joakim Lamotte fråga om det hon säger inte är en efterhandskonstruktion, varpå kvinnan är tydlig i sitt svar.

– Nej, nej. Jag har inte skrivit det. 

Sverigedemokraterna har sagt i en kommentar att det som inträffat är ett  ”oacceptabelt beteende” och att man nu tittar på ärendet i medlemsutskottet, för att se hur det ska hanteras. 

Även statsminister Ulf Kristersson har kommenterat händelsen. Via sitt Instagramkonto skriver han att pojken står för en hjälteinsats.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!