Ica genomför en ändring inför sommaren 2023
Ica genomför en ändring inför sommaren 2023 - Foto: Pontus Lundahl/Mats Schagerström/TT

Icas ändring inför sommaren – slopar leveranserna: "Valt att pausa"

Har du planer på att semestra i Stockholms skärgård i sommar? Då kommer du inte längre kunna få mat från Ica levererat till din brygga eller båt. Inför sommaren 2023 slutar de nämligen med sina skärgårdsleveranser, efter bara ett år.


Att få mat levererat direkt hem till dörren är en lyx många uppskattar – oavsett hur man bor.

För åtta år sedan började Mathem leverera mat till sina skärgårdskunder via båt under sommarmånaderna, och det fortsätter man med även i år.

Till Dagligvarunytt säger Johan Gertell, marknadschef på Mathem, att tjänsten blivit "en etablerad del av sommaren i Stockholms skärgård", och att man kommer fortsätta leverera till precis samma områden som man gjorde sommaren 2022.

Ica slopar leveranserna inför sommaren

Inför förra året lanserade konkurrenterna Coop och Ica liknande tjänster för matleveranser i skärgården. Ica erbjöd leveranser till Ljusterö, Ingmarsö, Svartsö, Gällnö och Finnham – men väljer att skrota konceptet efter bara ett år.

Enligt Icas presstjänst har man lokala, skärgårdsnära butiker som täcker kundernas behov.

– Det var en pilot förra året och vi har i år valt att pausa vidare utrullning. Många av våra butiker omfattar också skärgårdsnära butiker där kunderna i skärgården har tillgång till sin lokala Ica-butik, säger matjätten till  Dagligvarunytt.

Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!