Kvinnan skickade mejl från jobbkontot till sitt privata konto. Arkivbild.
Kvinnan skickade mejl från jobbkontot till sitt privata konto. Arkivbild. - Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Skickade jobbmejl till sig själv – fick sparken

Publicerades: 27 Maj, 04:18

Fackförbundet Unionen stämmer ett företag som avskedat en anställd för att hon skickat mejl från sitt jobbkonto till sitt privata mejlkonto, rapporterar facktidningen Kollega.


Kvinnan, som hade jobbat på företaget i 15 år och var sjukskriven då händelsen inträffade, avskedades med hänvisning till att hon brutit mot företagets riktlinjer kring hanteringen av jobbmejlen och därmed kunnat skada företaget med sitt agerande.

Arbetsgivaren krävs på totalt 150 000 kronor i skadestånd och ersättning.

— I det här faller menar vi att det ingick i hennes arbetsuppgifter att skicka mejlen och de har inte lett till någon skada för bolaget, säger David Hellman, förbundsjurist på Unionen, till Kollega.

Trots sjukskrivningen hade kvinnan fått arbetsorder om att ge chefen information, vilket krävde att hon loggade in på jobbkontot.

Unionen menar att kvinnan utsatts för press och att misstaget därmed inte kan bedömas på samma sätt som om hon inte varit sjukskriven.

TT
Senaste nytt

Sundbyberg: Polisen rapporterar om detonation

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Polisen ska utreda orsaken till olyckan i Vasastaden.", skriver polisen på sin hemsida.

Upp mot 30 grader – kan bli värmebölja

1 timme sedan
Sol, värme och höga temperaturer. Så lyder väderprognosen för den kommande tiden. Det väntas bli allra varmast i Värmland, säger meteorolog Erik Höjgård-Olsen.

Många döda i skogsbrand i Kazakstan

2 timmar sedan
En stor skogsbrand i Kazakstan har krävt 14 liv, enligt landets departement för nödlägen. Av ett tidigare uttalande framgick att man letade efter skogsvaktare som ringats in av elden i nordöstra landsändan.

Barn allvarligt skadad efter påkörning

2 timmar sedan
En flicka är allvarligt skadad efter att ha blivit påkörd av en bil i stadsdelen Hageby i Norrköping, rapporterar lokala medier.

"Unabombaren" Kaczynski är död

2 timmar sedan
Theodore "Ted" Kaczynski, känd som "unabombaren" har avlidit i fängelset, enligt ett uttalande från kriminalvården i USA.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.