Helikoptrar vattenbombade branden. Arkivbild.
Helikoptrar vattenbombade branden. Arkivbild. - Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Brand på ö under kontroll efter vattenbombning

Den brand som har rasat på den obebyggda Storön i sjön Stora slätten, nära orten Unnaryd i västligaste Småland, är under kontroll, rapporterar lokala medier på måndagskvällen.


Insatsen för att släcka branden inleddes tidigare på eftermiddagen, men de som var först på plats med båt tvingades dra sig tillbaka. I stället hämtades hjälp in i form av helikoptrar från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, som vattenbombade branden.

Vid 20-tiden på kvällen kunde markpersonalen gå in för att eftersläcka och se till att det inte pyr i mossen, rapporterar P4 Halland.

— Vi kommer vara kvar hela natten, säger räddningsledaren Mikael Andersson till radion.

TT
Senaste nytt

Oskarshamn: Polisen rapporterar om trafikolycka

Hemtjänst dröjde med larm – vårdtagare dog

Hemtjänsten i Lunds kommun dröjde med att larma om hjälp i åtta timmar när en vårdtagare inte gick att "väcka" på morgonen. Vårdtagaren hade drabbats av en stroke och dog några dygn senare på sjukhus, rapporterar Sydsvenskan.

Polisen i Kristianstad rapporterar om misshandel

1 timme sedan
"Skadad man, Kristianstad.", skriver polisen på sin hemsida.

Ljusmanifestation mot gängvåldet i Uppsala

2 timmar sedan
Hundratals personer samlades för en ljusmanifestation i Fullerö utanför Uppsala på söndagskvällen, med anledning av sprängdådet som dödade en kvinna tidigare i veckan. Det är väldigt läskigt, man tänker på om det kommer hända en själv härnäst, säger Tina.

Biden: Ukraina kan räkna med vårt stöd

2 timmar sedan
Dagen efter budgetuppgörelsen i USA lovar president Joe Biden att Ukraina kan räkna med fortsatt amerikanskt stöd. Jag försäkrar våra allierade, det amerikanska folket och Ukrainas folk att de kan räkna med vårt stöd. Vi kommer inte att avbryta stödet.

Läsk och godis ökar i krisen

2 timmar sedan
En svagare ekonomi har fått hushållen att köpa mindre frukt och grönt. Men försäljningen av läsk och godis har samtidigt ökat.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.