Detta bör du undvika, annars kan dina fönster ta skada
Detta bör du undvika, annars kan dina fönster ta skada - Foto: Karin Wesslén/TT & Fredrik Sandberg/TT

Därför ska du ALDRIG tvätta dina fönster med tidningspapper

Ett klassiskt husmorsknep när det gäller renhållning är att använda tidningspapper när du putsar dina fönster. Men faktum är att det finns tre tydliga anledningar till varför du INTE ska använda just det.


Vem har inte putsat sina fönster med tidningspapper? Det är ett husmorsknep man burit med sig i alla år. Men faktum är att man egentligen bör undvika att använda just tidningspapper, av vissa självklara anledningar dessutom. 

Tre anledningar till att inte använda tidningspapper

Det är generellt sett bättre att undvika att använda tidningspapper för att tvätta fönster. 

Man kan lätt tro att tidningspapper kan vara effektivt för att ta bort smuts och ge fönstret en glänsande finish, men det finns några anledningar till varför man bör undvika det.

Bläckfläckar: Tidningspapper använder en typ av bläck som kan smetas ut på fönstret och lämna fläckar. Det kan vara svårt att ta bort dessa fläckar och de kan ge fönstret en smutsigare och mindre genomskinlig utseende.

Ludd och fibrer: Tidningspapper kan släppa ifrån sig små luddpartiklar och fibrer när det kommer i kontakt med fukt. Dessa partiklar kan fastna på fönstret och göra det svårt att få en ren yta.

Färgöverföring: Om tidningspappret är fuktigt eller blött kan det överföra färg från trycket till fönstret. Det kan resultera i fläckar och missfärgning på glaset.

För att få bästa resultat vid fönstertvätt, är det bättre att använda mikrofibertrasor eller fönstertvättsdukar. Dessa är speciellt utformade för att ta bort smuts och fläckar från glas utan att lämna ludd eller fibrer bakom sig. 

Du kan också använda ett fönsterputsmedel eller en blandning av vatten och vinäger för att få en effektiv rengöring.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev