T.v Helena Tidstrand, t.h Johan Tidstrand. Syskonen äger Parks & Resorts Scandinavia, som äger Gröna Lund.
T.v Helena Tidstrand, t.h Johan Tidstrand. Syskonen äger Parks & Resorts Scandinavia, som äger Gröna Lund. - Foto: Fredrik Persson/TT, Stina Stjernkvist/SvD/TT & Robert Eklund/TT

Miljardärsyskonen äger Gröna Lund – nu bryter de tystnaden efter olyckan: ”Stor sorg”

Efter dödsolyckan på Gröna Lund i söndags uttalar sig nu parkens ägare, syskonen Helena och Johan Tidstrand, samt den tredje ägaren, Mattias Banker. De uttrycker sin sorg och försäkrar också att någon attraktion som inte kontrollerats aldrig skulle öppna.


Syskonen Johan och Helena Tidstrand är huvudägare i företaget Parks & Resorts Scandinavia AB som är ledande inom upplevelsebranschen i Sverige. Dit hör bland annat Gröna Lund, som syskonen alltså är med och äger. 

Efter den tragiska dödsolyckan i söndags har de annars medieskygga syskonen nu valt att kommentera händelsen efter tidningen Expressens uppmaning. 

Ägarna uttalar sig efter olyckan: "Vår högsta prioritet"

Det var i söndags som olyckan var framme när bergochdalbanan Jetline spårade ur, vilket kom att kosta en människa livet, och skada flera andra. 

Till Expressen skriver nu syskonen, tillsammans med den tredje ägaren Mattias Banker, att man känner stor sorg över det som inträffat, och man passar även på att försäkra om att man aldrig skulle öppna en attraktion som inte kontrollerats av både egna medarbetare och oberoende part. 

”Säkerheten är alltid vår högsta prioritet. Vi skulle aldrig öppna en åkattraktion som inte kontrollerats både av våra medarbetare och av en oberoende part. Varför den här olyckan ändå kunde ske är nu föremål för utredning. Gröna Lund har alltid strävat efter att vara en plats för alla, där stora som små får möjlighet att skapa lyckliga minnen med familj och vänner. Söndagens tragiska olycka har skapat stor sorg och skakat oss djupt. Våra tankar går till de drabbade och deras anhöriga”. 

Enligt Expressens uppgifter ska även syskonen nu vara på pats på nöjesparken Gröna Lund för att ge sitt stöd.

”Tillsammans med ledningen är vi på plats på Gröna Lund för att stötta medarbetare och ta reda på hur olyckan kunde ske och se till att det inte kan hända igen", skriver de till tidningen.

Syskonen Helena och Johan Tidstrand ska ha varsin förmögenhet som uppgår till en miljard kronor, vardera.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!