Färjan gick mellan terminalen i Karlskrona och Polen. 
Stena Spirit i förmodad kollision med NKT Victoria i Karlskrona. 
Foto: Magnus Lejhall / TT / kod 10658
Färjan gick mellan terminalen i Karlskrona och Polen. Stena Spirit i förmodad kollision med NKT Victoria i Karlskrona. Foto: Magnus Lejhall / TT / kod 10658 - Foto: TT Nyhetsbyrån

Två personer har fallit överbord från färja i Östersjön: "Stor insats"

Två personer har fallit överbord från Polenfärjan Stena Spirit, rapporterar lokala medier.


En vuxen person och ett barn har fallit överbord från färjan Stena Spirit. Färjan ska vara på väg till Polen och befinna sig mitt ute till havs, rapporterar BLT.

– Det är en pågående insats, vi jobbar hårt med att få resurser till platsen. Vi samverkar också med Danmark och Polen och övrig trafik i området, det är en jätteinsats, säger Emil Gustafsson, biträdande sjöräddningsledare på Sjö- och luftfartsverket till SVT.

Anders Lännholm, räddningsledare på sjö- och flygräddningscentralen uppger för TV4 Nyheterna att ett barn och barnets mamma hamnat i vattnet.

– Mamman hoppade efter, säger han till TV4.

Mamman och barnet hittade

Runt 17.30-tiden på torsdagskvällen kunde Göteborgs-Posten rapportera att mamman och barnet har hittats i Östersjön. 

Enligt tidningen ska nämligen mamman och hennes barn ha lokaliserats och vinschats upp i en av de sökhelikoptrar som kallats in. 

– Båda två är hittade och och har vinschats upp till en helikopter. De är på väg till sjukhus nu, säger Stefan Land vid JRCC till GP.



TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!