Häktningsförhandlingarna pågår i Uppsala tingsrätt.
Häktningsförhandlingarna pågår i Uppsala tingsrätt. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Mordmisstänkta ungdomar släpps – häktningsförhandlingar pågår

I dag pågår häktningsförhandlingar för de fem ungdomar som på sannolika skäl är misstänkta för mordet på en taxichaufför i Enköping i april. Ungdomarna är mellan 15 och 18 år gamla.


Sedan två år tillbaka får personer under 18 inte sitta häktade längre än tre månader, om det inte finns sannolika skäl.

— Jag vill överskrida tremånaders-fristen då jag menar att det finns synnerliga skäl, säger Moa Blomqvist, åklagare, till UNT.

Hittills har tre av fem häktningsförhandlingar genomförts och tingsrätten har släppt samtliga på fri fot. Men de starka misstankarna ligger fortfarande kvar.

De två sista häktningsförhandlingarna börjar 13.00 respektive 14.00 på onsdagen.

Det var i april i år som en 26-årig taxichaufför anmäldes saknad. En vecka senare hittades han död i ett naturreservat. Ungdomarna har suttit häktade sedan i april respektive maj misstänkta för mordet på sannolika skäl.

TT
/
/
Senaste nytt

Livstids fängelse för mord och nio mordförsök

Tonårspojkar döms för knivmord

Den 23-årige Kalmarbon trodde att mötet skulle handla om en narkotikaaffär, men han blev knivmördad. Nu döms två tonårspojkar för mord respektive stämpling till mord.

Här är frågan Arla vägrar att svara på angående Bregott

Det var för ett par veckor sedan som Arla skickade ut ett gäng Bregott-paket till olika svenska kändisar. Men reaktionerna blev inte helt som tänkt.

Inflationen sjunker oväntat lite i eurozonen

Inflationen sjönk till 2,6 procent i eurozonen i februari, visar preliminära beräkningar presenterade av EU:s statistikbyrån Eurostat.

Arbetslösheten sjunker marginellt i eurozonen

Arbetslösheten i eurozonen sjönk till 6,4 procent i januari, enligt säsongsjusterade beräkningar gjorda av statistikbyrån Eurostat.

Fjällräv på rymmen har hittats påkörd

Fjällräven Mei som varit på rymmen från Skånes djurpark har hittats påkörd.