Ännu en person har skadats på en av Gröna Lunds bergochdalbanor.
Ännu en person har skadats på en av Gröna Lunds bergochdalbanor. - Foto: Oscar Olsson/Maja Suslin/TT

Anställd skadades i ny olycka – nu riskerar Gröna Lund förbud och böter

Gröna Lund riskerar att straffas med förbud och böter efter den senaste olyckan i nöjesparken. Nu kräver Arbetsmiljöverket att Gröna Lund utreder händelsen och eventuella brister som måste åtgärdas.


Ännu en olycka har skett på Gröna Lund, bara en knapp månad efter dödsolyckan på Jetline där en kvinna slängdes ur bergochdalbanan och dog.

Den här gången var det en anställd på attraktionen Insane som blev skadad. Hon skullle gå och hämta en tappad mobil när en av gondolerna på bergochdalbanan träffade henne i huvudet.

Den anställde hade fått klartecken från körpersonalen att gå in och ta mobilen, men missade då att en av vagnarna var på väg in. Då träffades den anställde av passagerarnas ben och vagnens bälten i huvudet. Dock ska själva gondolen inte ha träffat henne, säger Max Lagerbäck, tillförordnad informationschef på Gröna Lund till Expressen.

Gröna Lund riskerar förbud

Enligt Lagerbäck fick kvinnan en lätt hjärnskakning och smärtor i kroppen av smällen från Insane-vagnen, men mår bra i dag.

Efter händelsen gjorde Gröna Lund själva en anmälan om arbetsplatsolycka till Arbetsmiljöverket. På myndighetens krav måste nöjesparken nu utreda vad som orsakade olyckan så att liknande olyckor inte händer igen i framtiden. Arbetsmiljöverket kräver även att få se arbetstagarens förarbevis.

Om Gröna Lund inte åtgärdar potentiella brister innan den 28 juli innebär det att nöjesparken kan få förbud eller föreläggande. De riskerar även att betala böter för händelsen.

Anställd träffad av berg- och dalbanan på Gröna Lund

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!