Prins Daniel fyller 50 år den 15 september.
Prins Daniel fyller 50 år den 15 september. - Foto: Mikael Fritzon/TT

SVT:s miss inför intervjun med Prins Daniel – stoppades utanför slottet

Daniel Westling träffade kronprinsessan Victoria på det gym han tidigare drev. Kärlek uppstod och numera tituleras han som Prins Daniel. Inför hans 50-årsdag publicerade SVT en dokumentär om honom, som för en kort stund riskerade att inte bli av.


Tisdagen den 29 augusti publicerade SVT Play en dokumentär om Prins Daniel inför hans 50-årsdag den 15 september.

På kort tid har dokumentären blivit hett omskriven efter att Carina Bergfeldt fått komma nära inpå kunglighetens liv. I en del av dokumentären får Prins Daniel även uttala sig om skilsmässoryktet som spreds som en löpeld i början av 2022.

– Det var en elak, falsk ryktesspridning som vi upplevde fick stora konsekvenser, berättade han, något Nyheter24 skrivit om

SVT släpptes inte in på Haga slott

Två dagar efter att dokumentären publicerades på play-tjänsten kastas nu nytt ljus över den. Detta då det tv-teamet först inte blev insläppta på Haga slott, där intervjun genomfördes.

I en intervju med Expressen berättar producenten Marie Nyreröd att det fanns ett förbud som teamet blev varse vid grindarna. 

– Man blir mött av vakten vid grinden, man får inte köra ända fram direkt. Och jag vet att någon i teamet fick, du kanske hör till den generationen som har mössa på sig inomhus, men det fick man inte ha på Haga slott, utan då fick han ta av sig. Jag hör inte till de som går med mössa inomhus, men för många är det en stil, säger hon till tidningen.

Med andra ord: Ingen huvudbonad när man besöker slott, då riskerar man helt enkelt att inte släppas in.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!