C More skrotas och flyttar över till TV4 Play.
C More skrotas och flyttar över till TV4 Play. - Foto: Fredrik Sandberg/TT & Mikael Fritzon/TT

TV4:s besked till kunderna – efter kritikstormen: "Under hösten..."

TV4 meddelade tidigare i våras att C More skulle skrotas och att kunderna istället skulle övergå till TV4 Play. Dock har skiftet inneburit tekniskt strul och ilskna kunder – något TV4 nu bemöter i ett mejl till Nyheter24.


I våras kunde Nyheter24 rapportera om att streamingtjänsten C More skulle komma att ersättas av TV4 Play. Då meddelade man att skiftet skulle gå smidigt till och det mesta skulle fortsätta som vanligt för kunderna, men på en ny plattform. 

Flytten påbörjades i augusti och efter det har TV4 valt att pausa flera populära tv-program, bland annat "Let’s Dance", "Parlamenetet" och "Biggest loser". 

Kundernas hårda kritik - mot TV4 Play

Utöver att flera tittarklassiker pausats har den nya tjänsten också mött hård kritik från kunder som upplevt stora tekniska problem. Av problemen man stött på efter övergången har försämrad bildkvalitet, avslutade livesändningar och strömningar som fryst varit något kunderna irriterat sig på.

I sociala medier har kritiken fortsatt att komma där flera användare upplever plattformsbytet som rörigt och svårigheter att få tillgång till sitt innehåll.

Andra kunder upplever även att innehåll som tidigare varit tillgängligt på C More inte längre finns att tillgå hos TV4 Play, trots att utbudet ska vara detsamma.

Foto: Skärmavbild Facebook/TV4
Foto: Skärmavbild Facebook/TV4
Foto: Skärmavbild Facebook/TV4
Foto: Skärmavbild Facebook/TV4

TV4: "Ska inte saknas något"

Nyheter24 har varit i kontakt med TV4:s presstjänst som nu väljer att kommentera kritiken de mottar. De förtydligar att något innehåll inte saknas på den nya streaming-plattformen.

"Det ska inte saknas något innehåll på nya TV4 Play. Däremot har vi gjort tidigare justeringar bland de linjära kanalerna i somras, men det har ingenting med övergången till nya TV4 Play att göra", skriver TV4:s pressavdelning i ett mejl till Nyheter24. 

De förklarar att man som kund snarare kan förvänta sig ett utökat program- och seriebibliotek senare i år.

"Vi ser fram emot att fylla på med mer spännande innehåll under hösten".

TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!