En studentnation i Lund har utsatts för grov förskingring, enligt ett åtal mot en tidigare kassör. Arkivbild.
En studentnation i Lund har utsatts för grov förskingring, enligt ett åtal mot en tidigare kassör. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna gripen på Arlanda – köpte lyxvaror för studentföreningens pengar

En studentnation i Lund har förlorat mer än 300 000 kronor, då den dåvarande kassören köpte bland annat märkesväskor och en balklänning till sig själv för nationens pengar, rapporterar Sydsvenskan.


När den tidigare kassören greps på Arlanda var hon på väg att lämna landet. Nu har hon åtalats för grov förskingring.

I polisförhör har hon fått frågor om ”lyxkonsumtion med medlemmarnas pengar”, men genomgående nekat till brott.

Kvinnan medger att hon handlat med nationens kort, men hävdar att hennes tanke var att betala tillbaka. Dessutom påtalar hon att hon arbetat hårt för nationen, ibland 70 till 80 timmar i veckan.

TT
/
Relaterat
Senaste nytt

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

Biden oroad för Ukrainastödet

Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

1 timme sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

1 timme sedan
En man i 25-årsåldern har skjutits i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Trumpflirt med tanken att bli talman

2 timmar sedan
Några röster i det republikanska partiet vill se expresidenten Donald Trump som ny talman i representanthuset i USA:s kongress. Trump flirtar lite med tanken men partiets nuvarande regler skulle sätta stopp för det.

Norrlandsbäret får EU-skydd

2 timmar sedan
Allåkerbär som odlas, plockas, rensas och förädlas i Norrbotten eller Västerbotten kan nu märkas med EU:s skyddade ursprungsbeteckning.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.