Biltema har lanserat en ny produkt i sitt sortiment.
Biltema har lanserat en ny produkt i sitt sortiment. - Foto: Stella Pictures & Facebook/Biltema Sverige

Hårda domen mot Biltemas nyhet – kunderna: "Skrämmande"

Det svenska företaget Biltema meddelade sina kunder under torsdagen att man lanserar chips i sitt sortiment. På sociala medier reagerade dock kunderna på några detaljer.


Det svenska bildelsvaruhuset Biltema har under de senaste åren blivit omåttligt populära för sina billiga korvar som säljs i butikerna runt om i landet. På torsdagen presenterade företaget en nyhet för kunderna när de på sin Facebook-sida meddelade att man nu valt att sälja en helt ny produkt i butikerna, nämligen chips.

"Vi är glada att presentera vårt senaste tillskott – CHIPS! Njut av härliga smaker som havssalt och sourcream", skriver de i inlägget på Facebook.

Kundernas kritik mot Biltemas chips

Kunderna verkar inte ta nyheten med gott mod. På ett par timmar har mängder med kommentarer haglat in där kritik riktas mot företaget och prissättningen. 15 kronor för en 100 grams chipspåse får flera att säga ifrån. Andra kunder kritiserar även utbudet, som gått från bildelar och tillbehör till livsmedel. 

”Kan ju byta namn på butiken! Finns snart inga bildelar. Så varför heta biltema om det finns inredning, fritid och fika/godis/chips? Biltema är inte alls vad det varit. För oss med äldre bilar som fortfarande kan meka ensamma är det stort minus. Har inte ens belägg bak till min v70. Skrämmande.”, skriver en kund under inlägget.

”100 gram för 15 kronor… då är det ju billigare att köpa standardmärkena så som OLW och Estrella på vilken Ica eller Coop som helst… Just här var ju Biltema inte i närheten av billiga”, skriver en annan.

Foto: Skärmavbild Facebook/Biltema Sverige

Men det är inte bara kritiska och pikande kommentarer som lämnas i inlägget. En kund betonar att båda smakerna var goda. 

Foto: Skärmavbild Facebook/Biltema Sverige

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!