Räddningstjänsten larmades under lördagskvällen till en brand i ett gammalt sågverk i Nora kommun. Arkivbild.
Räddningstjänsten larmades under lördagskvällen till en brand i ett gammalt sågverk i Nora kommun. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.


Larmet kom 20.26. Räddningstjänst, polis samt ambulans skickades till platsen. Ambulansen kunde dock vända då inga människor fanns i byggnaden.

— Det ska vara en övergiven byggnad som används som förråd. Det stod några husvagnar parkerade där, säger Ola Nilsson på SOS Alarm.

Det finns inga byggnader i närheten och spridningsrisken anses därmed som liten.

TT
Senaste nytt

Kliver Europa fram för Ukraina om USA backar?

"Musk kommer inte ge sig"

Strejken mot Tesla har nu spridit sig utanför Sveriges gränser. Men att bilföretaget går med på IF Metalls krav om kollektivavtal är knappast troligt, menar experter. Det skulle vara en för stor risk för Elon Musk, säger den tyske branschgurun professor Ferdinand Dudenhöffer till TT.

Pisachefen: Svensk skola behöver mer disciplin

De svenska resultaten i kunskapsmätningen Pisa väcker reaktioner på OECD:s huvudkontor i Paris. Det är en besvikelse att se detta bakslag, säger Pisachefen Andreas Schleicher till TT. Hans budskap är tydligt: Det behövs mer disciplin och engagemang i svenska klassrum.

Terapi gav effekt vid klimatångest

Är det rätt att behandla befogad oro och nedstämdhet över klimatförändringarna? Ja, menar svenska forskare som är först i världen med att ha utvärderat ”klimatterapi”.

Kinas export ökar

Den kinesiska exporten ökade i november med 0,5 procent jämfört med samma månad förra året, enligt statistik från den kinesiska tullmyndigheten. Samtidigt minskade importen med 0,6 procent.

FN-chefen: Ta upp vapenvila i säkerhetsrådet

FN:s generalsekreterare António Guterres ber säkerhetsrådet i FN att ta upp frågan om en vapenvila i kriget i Gaza.