Jordskredet som kapade E6:an i Stenungsund innebär att en pulsåder har gått av och det kan få stora effekter för kommunen och Västsverige.
Jordskredet som kapade E6:an i Stenungsund innebär att en pulsåder har gått av och det kan få stora effekter för kommunen och Västsverige. - Foto: Hanna Brunlöf Windell/TT

Kollapsen på E6 – osäkert när reparationen är klar: "En pulsåder har gått av

Effekterna av det enorma jordskredet i Stenungsund och den avklippta E6:an kan bli stora. För kommunen, näringslivet och Västsverige.


— Det är en pulsåder som har gått av, säger kommunstyrelsens ordförande i Stenungsund, Olof Lundberg (S), till Sveriges Radios Ekot.

Lundberg vill se ett mål sättas upp om att det ska vara reparerat inom sex månader, men vågar inte vara så optimistisk om när det kan bli klart.

— Stora delar av Västsverige kommer att lida av det här, säger Lundberg som tror att det kan bli nödvändigt att begära stöd från staten i slutändan.

En möjlighet får kommunen när infrastrukturminister Andreas Carlson (KD), Kung Carl XVI Gustaf och landshövdingen i Västra Götaland kommer till Stenungsund på måndagen.

TT
/
E6
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!