Spaningen att män ofta tänker på Romarriket lanserades av influencern Saskia Cort.
Spaningen att män ofta tänker på Romarriket lanserades av influencern Saskia Cort. - Foto: Andrew Medichini & TV4

Hur ofta tänker du på romarriket? Här är svaret

Hur ofta tänker du på Romarriket? Den spaningen lanserades av influencern Saskia Cort. Nu har undersökningsföretaget Novus tagit reda på svaret, och det är minst sagt intressant.


Den senaste tiden har en ny trend dykt upp i sociala medier. Den utgår från en central fråga: Hur ofta tänker du på Romarriket? 

Personen som lagt fram teorin om att män ofta tänker på just Romarriket är influencern Saskia Cort. Spaningen är sprungen ur att hon, efter att ha börjat dejta män, börjat forska kring företeelsen om att alla män tänker på Romarriket.

Här kan du läsa om tittarnas raseri efter influencerns spaning i TV4

Svaret: Så ofta tänker män på Romarriket

Nu har undersökningsföretaget Novus gjort en undersökning för att ta reda på det faktiska svaret genom att fråga 1 059 slumpmässigt utvalda svenskar: Hur ofta tänker du på Romarriket? Och svaret är verkligen blandat.

Fem procent av de tillfrågade männen tänker på Romarriket dagligen medan endast en procent av kvinnorna gör det.

Hela 33 procent av de tillfrågade männen tänker aldrig på Romarriket och motsvarande siffra bland kvinnorna är 49 procent.


Foto: Skärmavbild novus.se

Enligt novus är det omkring 150 000 män som tänker på Romarriket dagligen, vilket motsvarar fem procent av de i åldern 18-85 år. Bland kvinnor är det som tidigare nämnt mindre vanligt, endast 30 000 kvinnor tänker på det varje dag, vilket motsvarar en procent bland samma åldersspann. 

Är du en person som inte tänker på det varje dag? Ja, då tillhör du en majoritet om 90 procent som inte tänker på Romarriket varje dag. 

Så, frågan är: Hur ofta tänker du på Romarriket?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!