Den fjärde oktober inleds rättegången mot de dömda mördarna i Göta hovrätt.
Den fjärde oktober inleds rättegången mot de dömda mördarna i Göta hovrätt. - Foto: Privat

Här är de fyra nya vittnena i rättegången mot Toves mördare

Den 4 oktober inledds rättegången mot Johanna Leshem Jansson och Maja Hellman i Göta hovrätt. De är tidigare dömda till livstids fängelse i tingsrätten. Nu väntas fyra nya vittnen träda fram.


Om en vecka inleds rättegången i Göta hovrätt mot Maja Hellman och Johanna Leshem Jansson. I tingsrätten dömdes de båda till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. I våras valde de att överklaga sina domar.

Johanna Leshem Janssons känga mot Leif GW – ogillade hans dokumentär

Mordet på Tove i Vetlanda – detta har hänt

21-åriga Tove försvann efter en utekväll i Vetlanda den 16 oktober 2022. Den 2 november hittades hon död i ett skogsparti utanför Vetlanda.

Innan kroppen hittades hade polisen gripit två kvinnor, Maja Hellman och Johanna Leshem Jansson. De misstänktes då för människorov vilket ändrades till misstanke om mord och gravdfridsbrott. 

Den 19 april 2023 dömdes både Maja Hellman och Johanna Leshem Jansson i Eksjö tingsrätt till livstids fängelse för mordet på Tove i Vetlanda. Hellman och Leshem Jansson valde då att överklaga domarna till hovrätten.

Leif GW Persson: Därför borde Maja Hellman inte ha dömts för mord

Maja Hellman och Johanna Leshem Janssons rättegång inleds

Rättegången har behövt flyttas fram två gånger redan då båda parters försvar behövt mer tid på sig. Tredje gången gillt ser det ut som att rättegången väntas starta som planerat klockan 08.30 den 4 oktober, skriver Vetlanda-Posten.

Veckan efter att rättegången inletts väntas fyra nya vittnen träda fram och höras, skriver tidningen. Tisdagen den 10 oktober är det möjligt för allmänheten närvara och då väntas professorn i rättsmedicin Anders Eriksson höras som är försvarets expertvittne. Han har kallats in av Leshem Janssons advokat Clea Sangborn. Dessutom väntas även Ingemar Thiblin, som sitter i Socialstyrelsens rättsliga råd, höras. 

Åklagarsidan har kallat vittnena Johan Berge, som deltagit i obduktionen av Tove och Brita Zilg som på uppmaning av Socialstyrelsens rättsliga råd ska komma med ett eget utlåtande kring dödsorsaken. 

Under den sista dagen av rättegången i hovrätten, torsdagen den 12 oktober, ska Maja Hellman och Johanna Leshem Jansson höras kring sina personliga förhållanden. Det är även då de båda sidornas slutförfaranden äger rum. Efter detta kan hovrättens dom sedermera förkunnas.

Här kan du läsa alla nyheter om mordet på Tove i Vetlanda och rättegångarna mot Maja Hellman och Johanna Leshem Jansson

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!