GW gör dokumentärfilm om Tove-fallet
GW gör dokumentärfilm om Tove-fallet - Foto: Polisen/Henrik Montgomery/TT

Leif GW Persson: Därför borde Maja Hellman inte ha dömts för mord

Leif GW Persson har gjort en dokumentärfilm där han analyserar mordet på Tove i Vetlanda i detalj. GW anser att det finns brister i tingsrättens dom och att Maja Hellman inte borde dömts för mordet på Tove.


Leif GW Persson har tillsammans med TV4 gjort en ny dokumentärfilm där han går igenom fallet om mordet på Tove i detalj. Han menar att det finns uppgifter i fallet som visar på misstag från tingsrätten.

– Här har vi en dom som i avgörande stycken brister, säger han i dokumentären.

Leif GW Persson anser att det finns brister i tingsrättens dom 

18-åriga Maja Hellman och 20-åriga Johanna Leshem Jansson dömdes för mordet på Tove. GW har studerat fallet noga och i dokumentären konstaterar han att domen har brister.

– Tolkar man de här bristerna fullt ut så ska åtalet mot 18-åringen ogillas, för det är i varje fall inte styrkt bortom rimligt tvivel, säger han.

Det finns flera saker som enligt GW skulle tala emot att Tove mördades vid den tidpunkt som Eksjö tingsrätt slagit fast i domen. Detta skulle kunna innebära att den dömde 18-åriga Maja Hellman är oskyldig, menar GW.

– Det som oroar mig på allvar är domen mot 18-åringen. Som jag ser det hela så har hon inte deltagit i mordet, hon ska dömas för brott mot gravfriden, normalgrad, säger GW.

Johanna Leshem Jansson och Maja Hellmans lögner – sms:en efter mordet på Tove

GW anser att händelseförloppet är osannolikt 

Det är detaljerna i själva tidslinjen som GW menar inte skulle stämma. Han hävdar att tömningen av de dömda kvinnornas mobiltelefoner innehåller data som skulle kunna peka på att ett annat händelseförlopp är mer sannolikt.

Enligt tingsrättens dom attackerades Tove någon gång mellan klockan 02.40 och 02.43, men redan klockan 02:47 färdades Toves och Johanna Leshem Janssons mobiltelefoner till McDonald's, vilket Leif GW Persson tycker är osannolikt, skriver TV4.

Snabbmat, falukorv och paprikafrestelse – här är maten som Johanna Leshem Jansson får på Hinseberg

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!