Iman och Hani säljer sitt hus från "Husköp i blindo"
Iman och Hani säljer sitt hus. - Foto: Skärmavbild/Viaplay/"Husköp i blindo"

“Husköp i blindo”-paret i bråk med produktionen – därför säljer de hemmet

“Husköp i blindo” är programmet där deltagarna köper ett hus utan att ha sett det. Ett år senare ligger paret Iman och Hanis hus ute till försäljning, och i en intervju med SVT berättar de om det starka missnöjet.


I fem avsnitt under hösten 2023 sändes programmet “Husköp i blindo” på TV3 och Viaplay. Konceptet gick ut på att familjer och par lämnade över sina besparingar till ett gäng experter, som därefter fick fria tyglar att skapa deltagarnas drömhem. Ett hus köptes till deltagarna utan att de fick se det innan, och därefter renoverades det utefter deras önskemål. 

Iman och Hanis besvikelse i "Husköp i blindo"

I det fjärde avsnittet av “Husköp i blindo” träffade tittarna Iman och Hani, som var ute efter sitt drömhem i Örebro. Men när de fick se sitt hus i programmet var besvikelsen total. Efter renoveringen verkade paret dock betydligt mer nöjda med sitt nya hem – något som i dag tycks ha ändrats. 

Iman och Hani ångrar sig när de för första gången ser sitt hem: "Det här är hemskt"

Iman och Hani var besvikna när de såg sitt hus för första gången. Foto: Viaplay/"Husköp i blindo"

I “Husköp i blindo” skrev deltagarna på ett kontrakt med ett produktionsbolag, som arbetar för Viaplay. För SVT Nyheter Örebro berättar nu Iman om varför de egentligen valt att sälja huset från programmet, och paret riktar stark kritik mot produktionsbolaget. 

– Vi kände att våra krav och önskemål inte blev respekterade. Till exempel fick vi ett rosa kök, när jag sa att jag inte gillar rosa. De sa: “Vi vet om att ni kommer göra om det här”. Så det kändes lite respektlöst mot våra hårt inarbetande pengar, förklarar hon.  

Lovisa och Andreas oväntade reaktion när de ser sitt nya hus: “Som en pizzeria”

"Husköp i blindo"-paret riktar kritik mot produktionsbolaget

Iman säger att hon önskar att produktionen hade lyssnat mer på dem, och beskriver det hela som en tråkig erfarenhet. 

– Vi önskar att de hade hållit det de lovade och att det skulle vara så som de sa att det skulle vara. Vilket var att vi skulle få det så mycket billigare, och att det var ett bra pris, och inredningen skulle vara precis som vi ville. 

Paret fick ett rosa kök. Foto: Viaplay/"Husköp i blindo"

I programmet landade slutpriset för huset på 4 495 000 kronor, och ytterligare några 100 000 lades ner på renovering och inredning. 

– Tyvärr har det blivit en dålig smak i munnen efter det här. Vi har pratat och tjafsat i ett år med produktionen, säger Iman till SVT Nyheter Örebro. 

Fredrik och Martins chock när de ser sitt nya hus: “Hade inte köpt det”

Experterna renoverade och inredde parets nya hem. Foto: Viaplay/"Husköp i blindo"

Iman och Hani säljer sitt nya hem – efter besvikelsen i "Husköp i blindo"

I dag, ett år senare, ligger huset ute till försäljning, något som Nyheter24 tidigare rapporterat om. 

"Vi har uppmärksammat det också och att det verkar som att utgångspriset är i linje med den budget de själva satte för huset. Det är tråkigt att Iman och Hani valt att inte bo kvar i sitt hus, men eftersom vi inte vet anledningen till att de säljer, eller förutsätter att få veta orsaken, är det svårt att kommentera detta", skrev Susanne Nylén, presschef för Viaplay, i ett mejl till Nyheter24 då. 

Här kan du läsa mer om Iman och Hanis husförsäljning – efter besvikelsen i "Husköp i blindo"

Enligt SVT letar paret nu istället efter en lägenhet. De hoppas dock fortfarande hitta ett annat hus i framtiden, som känns mer rätt. 

Iman och Hani har tidigare avböjt att kommentera försäljningen. Nyheter24 söker produktionsbolaget. 

/
TV3
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!