Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT / Pexels

Sushirestaurang hade sina skärbrädor i en hög vid toaletten: "Var smutsiga"

En sushirestaurang i Stockholmsområdet hade en del avvikelser och följde inte livsmedelslagstiftningen. Det skriver Miljöförvaltningen i sin kontrollrapport som Nyheter24 tagit del av.


Nyheter24 har tagit del av en kontrollrapport som Miljöförvaltningen utfört på en sushirestaurang i Stockholmsområdet i slutet på oktober 2023.

Det var en ordinarie kontroll som gjordes i form av ett oanmält kontrollbesöket. Det visade sig att sushirestaurangen hade en del avvikelser där de inte följde livsmedelslagstiftningen.

Lade skärbrädorna bredvid toaletten

Det fanns bland annat brister i verksamhetens rutiner för rengöring och material för tvätt. Enligt kontrollrapporten så ska sushirestaurangens skärbrädor ha varit slitna och placerade i en hög bredvid personaltoaletten.

"Väggar i köket var smutsiga. Kontaktytor på kylar och frysar var smutsiga", står det också i kontrollrapporten.

Personalen kunde inte tvätta händerna på ett hygieniskt sätt

På personaltoaletten saknades det tvål, vilket bryter mot lagen om att ge personalen möjlighet att tvätta och torka händerna på ett hygieniskt sätt.

Sushirestaurangen kommer få ett skriftligt beslut med krav på att de ska åtgärda avvikelserna och en ny kontroll kommer att göras.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!