I en intervju med Expressen uttalar sig Björn Ferry om konflikten mellan Tesla och IF Metall.
I en intervju med Expressen uttalar sig Björn Ferry om konflikten mellan Tesla och IF Metall. - Foto: Pontus Lundahl/TT & Anders Wiklund/TT

Björn Ferrys hårda ord – står upp för Tesla: ”Blir konstigt”

Skidskyttelegendaren Björn Ferry uttalar sig i en intervju med Expressen om konflikten mellan elbilsjätten Tesla och fackförbundet IF Metall.
– Självklart ska alla ha bra villkor, men det verkar de ju ha, säger han.


Den före detta skidskytten Björn Ferry har med ett OS-guld och flera pallplatser i VM och världscup gjort sig känd som en av landets bästa skidskyttar genom tiderna. 

Helena Ekholm pekades ut som mobbare – av Björn Ferry: "Värsta tiden i mitt liv"

Björn Ferry om konflikten mellan Tesla och IF Metall

Efter att ha lagt geväret och skidorna på hyllan 2014 har han istället sadlat om till tv-expert. 

Därtill lever han, tillsammans med frun Heidi Andersson och barnen, ett klimatsmart liv med målet att leva helt fossilfritt 2015. Ett led i detta är att köra bilen Tesla. 

I och med konflikten mellan Elon Musks elbilsjätte och svenska IF Metall har nu Ferry valt att uttala sig om sin syn på det som händer, dagen efter att Tesla valde att stämma den svenska staten.

– Självklart ska alla ha bra villkor, men det verkar de ju ha. När vi lever i förändringarnas tid är det mycket som måste förändras. Både bra och dåliga saker. Hoppar vi fram 20 år tror jag inte att det ser ut som idag, säger han till Expressen.

Tillsammans med frun Heidi Andersson vill Björn Ferry leva fossilfritt i hemmet i Storuman. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Björn Ferry fick handskrivna sexinstruktioner av frun Heidi: ”Märkte att jag var oerfaren”

"Konstigt att kriga mot omställningen"

Han säger också till tidningen att anledningen till att han själv kör Tesla är på grund av att de driver omställningen mot elektrifieringen av vägnätet.

– Alla får ju ladda på Teslas laddnätverk som de har byggt själva med egna medel. Men de har inte pratat om att de skulle stänga ner laddnätverket för andra bilmärken, så än så länge har ju Tesla skött sig i den här konflikten. Jag tycker att det blir konstigt att kriga mot omställningen.

Konflikten har nu pågått i en månads tid med bakgrund av att företaget inte velat gå in i ett svenskt kollektivavtal.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!