Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Lars Schröder /TT/ Fredrik Sandberg/TT

Kvinna dog på grund av vårdcentrals bristande rutiner – skickade aldrig iväg remisser

En kvinna sökte hjälp på en vårdcentral för buksmärtor men fick aldrig den hjälp hon behövde. Kvinnan dog senare. Nu kritiseras vårdcentralens bristade rutiner.


En kvinna sökte hjälp på en vårdcentral i Trollhättan på grund av buksmärtor. Nu har den hjälp kvinnan fick kritiserats. Det var flera remisser som inte skickades och administrativa frågor fördröjde hanteringen, vilket även Siren rapporterat om.

Kvinna sökte hjälp för buksmärtor – hade cancer

Kvinnan sökte sedan vård akut tre månader senare och då kunde man konstatera att kvinnan hade cancer som inte gick att bota. Kvinnan dog senare.

Nu har två läkare på en vårdcentral i Trollhättan kritiserats av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) för bristande utredning.

Äldre sjukhuspatient lämnades ensam – ramlade, bröt höften och dog

Vårdcentralens rutiner kritiseras

Även vårdcentralen och dess rutiner får del av Ivo:s kritik. Bland annat skrevs journalanteckningar ut med en månads fördröjning.

Vid två tillfällen beslutade en av läkarna om, i och för sig befogade, remisser som dock aldrig verkar ha kommit iväg. Uppföljning av remisserna brast också.

Den första planerade remissen gällde skiktröntgen av buken. En sådan hade sannolikt visat den cancer i bukspottkörteln som senare upptäcktes.

Man i 85-årsåldern dog – fick inte antibiotika av hemsjukvården trots recept

IVO
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!