Här får du veta de 10 vanligaste lösenorden 2023.
Här får du veta de 10 vanligaste lösenorden 2023. - Foto: Øijord Thomas Winje/Fredrik Sandberg/TT

De värsta lösenorden du kan ha – hackarna knäcker dem på 1 sekund

Här är en lista med de tio vanligaste lösenorden 2023. Dessa lösenord tar mindre än en sekund för hackarna att lista ut.


NordPass och en säkerhetsexperter har analyserat 4,3 terabyte offentlig lösenordsdata, för att hitta de vanligaste lösenorden och de som är lättast att knäcka, vilket även PC Tidningen skrivit om.

Lösenorden de tog fram har ingen personlig koppling, men det visade sig att vissa lösenord går betydligt fortare än andra att knäcka.

Kraftig ökning av kortbedrägerier – så skyddar du dig mot tjuven

Vanligt med sifferkombinationer som lösenord

År 2023 är de vanligaste lösenorden en rad av sifferkombinationer. PC Tidning har tagit fram en lista med de tio vanligaste lösenorden och på sju av platserna var det just sifferkombinationer. 

Enligt Nordpass så går det att knäcka alla dess lösenord på mindre än en sekund, om man är en hackare. Så om du har något av lösenorden på listan kan det vara en god idé att byta till ett annat.

Dataintrång ökar stort – så stoppas nättjuven

Tio vanligaste lösenorden 2023

1. 123456

2. admin

3. 12345678

4. 123456789

5. 1234

6. 12345

7. password

8. 123

9. Aa123456

10. 1234567890

/
Senaste nytt

Kortare arbetsvecka testas i Köpenhamn

Pourmokhtari: Inte aktuellt med SD i regering

Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) utesluter att sitta i en regering med Sverigedemokraterna efter nästa val. Då är inte jag en del av den.

Oscar Properties vd avgår

Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.

It-attack mot avfallsbolag i Blekinge

Västblekinge Miljö AB – det kommunala bolaget för avfallshantering i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström – har drabbats av en it-attack, uppger SVT Nyheter. De anställda kan inte använda sin e-post och kommer heller inte åt fakturahanteringen eller kundadministrationen.

Totalstopp i tysk Teslafabrik efter brand

Det råder totalstopp i Teslafabriken utanför Berlin efter en brand som lett till ett omfattande elavbrott, rapporterar den tyska tidningen Maerkische Allgemeine Zeitung.