Postnords vd avgår med omedelbar verkan.
Postnords vd avgår med omedelbar verkan. - Foto: Amir Nabizadeh/TT

Postnords vd Mathias Krümmel avgår – Ylva Ekborn ersätter

Mathias Krümmel, vd för Postnord Sverige, har meddelat sin omedelbara avgång från positionen, skriver TT.


Mathias Krümmel har varit anställd hos logistikföretaget sedan 2000 och har innehaft rollen som vd för den svenska delen av verksamheten sedan 2021.

Annemarie Gardshol: "Vill tacka honom"

Annemarie Gardshol, vd och koncernchef för Postnord, uttrycker sin tacksamhet för Krümmels arbete och betonar de viktiga bidrag han har gjort till företaget:

– Jag har arbetat med Mathias i många år och vill tacka honom för hans mycket uppskattade bidrag till Postnord, säger Gardshol i ett uttalande och fortsätter:

– Den strategi vi har lagt fast samt den organisationsförändring som under Mathias ledning genomförts i Sverige, med ett tydligt fokus på affären, har lagt en solid grund för framtida tillväxt och lönsamhet på den svenska marknaden.

Annemarie Gardshol, vd för Postnord. Foto: Stina Stjernkvist/TT.

Postnords varning – detta bör du ha koll på inför julhandeln

Ylva Ekborn tillförordnad vd

I väntan på att en permanent ersättare hittas, kommer Ylva Ekborn att ta över som tillförordnad vd för Postnord Sverige, skriver Dagens PS. Ekborn är för närvarande chef för Postnord Accelerate och koncernchef för Postnord Strålfors.

Gardshol bekräftar att sökandet efter en permanent lösning har inletts.

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!