Firas lucia på kvinnoanstalten Hinseberg?
Firas lucia på kvinnoanstalten Hinseberg? - Foto: Polisen och Fredrik Sandberg/TT

Så firas lucia på kvinnoanstalten Hinseberg: "Lite julfika"

Både jul och nyår firas på kvinnoanstalten Hinseberg i Närke. Men firar även de intagna lucia den 13 december? Nyheter24 frågade Kriminalvården.


På kvinnoanstalten Hinseberg, som är belägen norr om Örebro i Närke, sitter 122 intagna och avtjänar sina fängelsestraff.

Bland de som sitter på Hinseberg finns till exempel Jonna Henningsson som dödade och styckade sin kärleksrival i Askersund och Carina "Svarta änkan" Frödin som mördade sin make innan hon tände eld på deras gemensamma hem. 

Kvinnoanstalten Hinseberg. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SVD/TT

I häktet som hör till anstalten sitter också Johanna Jansson som dömdes för det uppmärksammade mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda. 

Så lever Sveriges farligaste kvinnor – en dag på anstalten Hinseberg

Julfika på anstalten Hinseberg

Tidigare har Nyheter24 rapporterat om hur kvinnorna på anstalten Hinseberg firar jul och hur nyårsfirandet för de intagna på Hinseberg ser ut. 

Men hur står det egentligen till när det kommer till lucia, den 13 december? Enligt Ulf Mossberg, pressekreterare på Kriminalvården, har man inget regelrätt luciafirande på anstalten.

"Dock inträffar en traditionsenlig julaktivitet för klienter den veckan i samverkan med nämnden för andlig vård. Då är det lite julfika", skriver ansvariga på anstalten till Nyheter24. 

Läs fler artiklar om anstalten Hinseberg här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!