- Foto: Martina Holmberg / TT & Privat

Kaos inne på Systembolaget: "Lämnade butiken"

Dagen innan nyårsafton är det många som vill hinna in på Systembolaget vilket resulterade i långa köer. Nyheter24 har pratat med Annie Moreau som var mitt i kaoset.


Runt om i landet har människor tampats med att komma in på Systembolaget dagen innan nyårsafton. Nyheter24 har pratat med Annie Moreau som är en av alla som köat till Systembolaget under lördagen.

Annie Moreau filmade kaoset inne på systembolaget vid T-centralen i Stockholm. Klippet har i skrivande stund fått över 200 000 visningar på Tiktok.

Dryck på Systembolaget stoppas – måste förstöras: "Helt galet"

– Från att vi ställde oss i kön så tog det cirka 30 minuter, men att ens försöka gå igenom butik för att hitta vad man ville ha var i princip omöjligt. Man såg hur folk droppade av kön, gav upp och helt enkelt lämnade butiken. Man fick helt enkelt ta det första bästa man hade nära sig, säger Annie Moreau till Nyheter24.

Därför är det 20 på Systembolaget och 18 på krogen 

Långa köer till Systembolaget runt om i Sverige

På Tiktok har flera personer delat med sig av köerna till Systembolaget runt om i landet. 

Systembolagets stora förändring – då börjar den nya lagen gälla

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.