Tishko Ahmed dömdes till 18 års fängelse för mordet på Wilma Andersson i Uddevalla.
Tishko Ahmed dömdes till 18 års fängelse för mordet på Wilma Andersson i Uddevalla. - Foto: Privat

Tishko Ahmed varnad igen – hotade kvinnlig kriminalvårdare

Tishko Ahmed, 27, avtjänar ett 18-årigt fängelsestraff på anstalten Hall för mordet på 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla. Nu har Ahmed, vars tid som intagen kantats av problem, varnats i fängelset.


Under hösten 2020 dömdes Tishko Ahmed, 27, till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Detta efter att han, i november 2019, mördat sin tidigare flickvän Wilma Andersson, som då var 17 år gammal. 

Ahmed, som till en början dömdes till livstids fängelse i tingsrätten men som fick sitt straff sänkt i hovrätten, är placerad på anstalten Hall och tiden i fängelset har präglats av problem.

Utbrott, isolering och mobbning – Tishko Ahmeds våldsamma år i fängelset

Tishko Ahmed varnad för misskötsamhet

I juni 2023 kunde Nyheter24 rapportera om att Tishko Ahmed fått fyra varningar inom loppet av bara en månad, bland annat för sysselsättningsvägran och för att ha fått ett raseriutbrott. 

Tishko Ahmed varnar fyra gånger i fängelset – på en månad: "Idiot"

Tishko Ahmed. Foto: Polisen/TT

Och nu har den dömde mördaren blivit varnad igen. I början av januari upprättade Kriminalvården två rapporter om misskötsamhet avseende olämpligt uppträdande från Ahmeds sida. 

"Av upprättade redogörelser framgår det bland annat att Ahmed vid båda tillfällena har uttryckt sig olämpligt om personal. Bland annat sagt 'den idioten' när klienterna inte har tillgång till tvättkorg längre", går att läsa i ett beslut som Nyheter24 tagit del av. 

Trots en tillsägelse från personalen ska Ahmed ha höjt rösten. I förhör har han uppgett att han haft "en tuff period med många motgångar och att han känner sig förnedrad och att man inskränker hans rättigheter".

Så lever Tishko Ahmed i fängelset – efter mordet på Wilma Andersson

Tishko Ahmed ska ha uppträtt hotfullt på Hall

Även innan årsskiftet fattades flera beslut om varningar avseende Tishko Ahmeds beteende på anstalten Hall. I december blev 26-åringen varnad tre gånger efter att ha uppträtt hotfullt. 

I ett av fallen ska Ahmed, enligt besluten, ha kallat en kvinnlig kriminalvårdare för "hora", medan han i ett annat fall ska ha "skrikit med hög röst och upplevts arg och hotfull mot personal" när han inte fått använda en DVD-spelare.

Vid ett annat tillfälle ska han, enligt utsago, ha sagt till en kvinnlig kriminalvårdare: "Om jag får en varning så kommer du inte ha kul på jobbet ". Enligt Kriminalvårdens utredning ska Ahmed ha sagt:

"Om jag får varning och min permission blir upphävd kommer det inte gå bra för dig."

Tishko Ahmed i häktet: Avslöjade detaljer om mordet på Wilma Andersson

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!