En butik i Sala har försatts i konkurs.
En butik i Sala har försatts i konkurs. - Foto: Grøtt, Vegard/TT, Christine Olsson/TT

Vitvarujätten slår igen – efter miljonförlust

En butik tillhörande kedjan Electrolux-home har ansökt om konkurs. Det efter en rapporterad förlust på 1,8 miljoner kronor.


En butik på Norrbygatan i Sala har gått i konkurs, det rapporterar Sala allehanda.

LÄS MER: Populär restaurang stänger – ägare och hyresgäst oense

Butiken hade nyligen flyttat

Butiken, som tillhörde Electrolux Home, hade nyligen flyttat för ungefär tre månader sedan. Trots ett inledningsvis positivt mottagande och en ökning av kundtillströmningen efter flytten, har butiken nu tvingats stänga sina dörrar.

Konkursansökan inlämnades av företagsrepresentanter, och Västmanlands tingsrätt beslutade att försätta företaget i konkurs vid 16.55 redan samma dag. Bolaget bakom butiken, som grundades år 1989, har under senare tid genomgått ett ägarbyte. 

LÄS MER:Omtyckta butiken slår igen för gott: "Har gråtit lite"

Förlust på 1,8 miljoner kronor

Under det senast redovisade räkenskapsåret, som sträckte sig från den 1 maj 2022 till den 30 april 2023, rapporterade företaget en förlust på omkring 1,8 miljoner kronor. I årsredovisningen framgår det att företaget drabbats hårt av den rådande konjunkturnedgången och påverkats negativt av extra kostnader i samband med byte av köksleverantör. En betydande affär under det sista kvartalet resulterade även i en minusmarginal.

Trots en ökning i beställningar av kök efter flytten till Norrbygatan, står det nu klart att företaget inte kunnat vända den negativa trenden. Konkursförvaltaren Karin Sliwinska från Advokatfirman Lindahl undersöker nu boets omfattning och nästa steg, vilket vanligtvis innebär en utförsäljning för att maximera återbetalningen till borgenärerna.

LÄS MER: Teknikjätten stänger fem butiker – på en månad

LÄS MER: Populära lyxvaruhuset har ansökt om konkurs

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!