Webhallen stänger flera butiker.
Webhallen stänger flera butiker. - Foto: Pressbild/Webhallen

Teknikjätten stänger fem butiker – på en månad

Webhallen stänger fem butiker inom loppet av bara fyra veckor, rapporterar Market. Enligt företagets marknadschef Mikael Karlsson är avvecklingen i linje med en övergripande strategi.


Webhallens butik i Linköping slog igen portarna den 31 december och nu stänger företaget ytterligare fyra butiker. 

Den 15 januari stängde teknikjättens butiker i Sisjön i Göteborg, i Liljeholmens galleria i Stockhholm och på Södra Förstadsgatan i Malmö och den 28 januari bommar man även igen butiken i Emporia i Malmö, rapporterar Market.

iPhone föll 5 000 meter från flygplan: "Inga repor"

Därför stänger Webhallen flera butiker

Men enligt Webhallens marknadschef Mikael Karlsson är avvecklingen av butikerna en del av företagets affärsstrategi, snarare än kopplat till frågor om lönsamhet.

– Precis som alla retailaktörer ser vi kontinuerligt över vårt butiksnätverk för att vara så effektiva och lönsamma som möjligt, säger han till Market.

Därför kan lösenord försvinna – redan i år

Foto: Pressbild/Webhallen

Styr telefonen med tungan – nya prototypen

Befintliga Webhallen-butiker utvecklas

I flera av fallen har hyreskontrakten för butikerna löpt ut och nu ser man, enligt Mikael Karlsson, över om det finns andra lägen som skulle kunna vara aktuella att öppna nya butiker på.

Man utvecklar samtidigt de tolv kvarvarande Webhallen-butikerna.

– Uppdateringen av vårt koncept är fullföljt i drygt hälften av våra butiker och vi kommer fortsätta det arbetet under det kommande året. Delvis vill vi få ut personalen i butiken för att möta kunden. Vi vill även få ut sortimentet i butiken, säger Karlsson till Market

Så kan du tjäna pengar på AI – nya funktionen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!