Resenärerna är inte nöjda med SL.
Resenärerna är inte nöjda med SL. - Foto: Janerik Henriksson/TT & Oscar Olsson/TT.

Resenärerna rasar på SL:s nya satsning

SL satsar på nya bänkar vid pendeltågsstationer – man resenärerna är långt ifrån nöjda. I stället tar flera SL-resenärer tillfället i akt att lyfta fram andra brister hos SL.


På plattformen där pendeltågen åker förbi Stockholms centralstation har SL installerat nya träbänkar där resenärerna kan sätta sig ned medan de väntar på nästa tåg. På Facebook har transporttjänsten gått ut med beskedet – men många av resenärerna är långt ifrån blidkade.

Foto: SL:s Facebook.

I sitt inlägg på Facebook skriver SL att valet av material är för att resenärerna ska få det bekvämare. Tidigare bänkar har varit gjorda av stål och klinker, vilket SL har mött kritik för eftersom platserna varit obekväma och kalla. 

SL:s meddelandemiss: "Har SL börjat erbjuda tidsresor...?"

Resenärerna: "Det stora problemet.."

I kommentarsfältet är reaktionerna blandade. En person önskar att bänkarna vore bredare så att man kan "sova på dem i väntan på sitt pendeltåg". Andra resenärer välkomnar bänkarna men tycker att det tog för lång tid för Sl att installera nya sittplatser. 


Andra resenärer är snabba med att påpeka andra brister hos SL. Som att de inte erbjuder Wi-fi, eller att de inte har installerat någon kaffeautomat.
Foto: Kommentarer på SL:s Facebook.

En resenär tar upp frågan om tågvärdarna, som det skrivits mycket om under 2023. 

Men alla kommentarer är inte kritiska. Många välkomnar bänkarna, och lyfter det tidigare problemet med de få sittplatserna. 

Huddingebor i pendeltågsuppror: "Det är många som borde skämmas"

Foto: Kommentarer på SL:s Facebook.

Samma slags bänkar kommer även att ställas vid pendelstationen Stockholm Odenplan, enligt SL. När det sker återstår att se. 

Läs fler nyheter från Nyheter24 här: 

Finska tåg kan köra trots iskyla – här är anledningen

SJ släpper spökbiljetter – en tredjedel går inte att boka

SL
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!