18 personer har förts till sjukhus efter branden i ett flerfamiljshus i Sundbyberg.
18 personer har förts till sjukhus efter branden i ett flerfamiljshus i Sundbyberg. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

18 till sjukhus med rökskador efter storbrand

På torsdagskvällen utbröt en brand i ett flerfamiljshus i Sundbyberg, norr om Stockholm. 18 personer har förts till sjukhus.


18 personer har förts till sjukhus, flera av dem med rökskador, efter en brand i ett flerfamiljshus i Sundbyberg norr om Stockholm på torsdagskvällen.

– Vi har inga uppgifter om att någon har avlidit men flera är allvarligt rökskadade, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Flera av de som förts till sjukhus är barn.

Kraftig rökutveckling i huset

Larm inkom strax efter klockan 22 på torsdagskvällen om en brand i en lokal på första våningen.

– Branden ska ha startat i lokalen som kan vara en kontorslokal eller liknande, och har sedan spridits till trapphus och lägenheter, säger Per Fahlström.

Rökutvecklingen blev mycket kraftig och de boende flydde ut på sina balkonger för att undkomma röken. Räddningstjänsten evakuerade sedan de boende från såväl fönster som balkonger.

Branden i Sundbyberg släcktes vid midnatt

En halvtimme före midnatt var branden släckt men polis har nu inlett en förundersökning gällande mordbrand.

– Vi ska utreda hur den startat och kommer göra en teknisk utredning så snart det har svalnat av och det brukar ta en stund, säger Per Fahlström.

Till en början utrymdes intilliggande hus då det fanns risk för spridning.

– Vi jobbar med att ventilera trapphus och lägenheter så att de som har möjlighet kan återgå till sina lägenheter även i det branddrabbade huset, säger Per Fahlström.

Läs fler nyheter här:

Man gripen efter brand i Södertälje

Två döda efter brand i lägenhet i Nässjö

Villa övertänd i Kristinehamn

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.