- Foto: Skärmbild/ "Gränsbevakarna Sverige"/Kanal 5/Discovery +& Johan Nilsson/TT

Tullens vidriga upptäckt: "Tänder och hela paketet"

Tullinspektören Olivia Karlsson berättar om en minst sagt vidrig upptäckt som hon gjorde på jobbet. Kvinnan som blev gripen med fyndet förklara sig med att det "Skulle lindra mot hosta".


Olivia Karlsson arbetar till vardags som tullinspektör på Arlanda. Men många känner igen henne från hennes medverkan i "Gränsbevakarna Sverige" där tv-tittarna har fått följa hennes arbete, och "Förrädarna" där hon slutade på en andra plats.

När hon gästade "Morgonpasset" i P3 berättar hon om sitt arbete och en minsann obehaglig upptäckt. 

Tullinspektör och sökhund på Arlanda. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT

Därför blir du misstänkt av tullen

När man landar på en flygplats så behöver man gå igenom korridoren där tullen håller hus, som kallas filtret. Många kan tycka att det känns jobbigt fastän de är helt oskyldiga och inte har smugglat med sig något. Men så finns de ju de personer som faktiskt har smugglat. 

– Det vi letar efter är ju avvikande beteenden och det lär man sig allt efter som man står där i filtret. Efter ett tag lär man sig att skilja på vad som är en nervositet av att man har någonting med sig eller att man bara är nervös för att vi står och glor på en, säger Olivia Karlsson i "Morgonpasset". 

Hon förklarar att hon kan få en känsla av ett avvikande beteende på grund av bland annat en persons blick, kroppsspråk eller att personen försöker ta en omväg runt tullen. Sedan poängterar hon att alla som kallas in inte har ett avvikande beteende. 

Mannens sjuka drag i tullen – försöker äta upp drogerna: ”Hela käften full” 

Det vidriga fyndet 

I intervjun berättar Olivia Karlsson om ett vidrigt och obehagligt beslag som hon gjorde på jobbet. Hon berättar att det värsta beslaget som hon har gjort har rört en väska fylld med kött som luktade otroligt illa. 

– Vi hade en kvinna som kom resande från Afrika någonstans. Hon hade med sig en gnagare. En hel gnagare. Den var tillagad på nått vis och det var tänder och hela paketet med. Den skulle då malas ner och läggas i någon gröt för att det skulle lindra mot hosta. 

Olivia Karlsson fortsätter: 

– Sen hade hon även en påse med inälvor, så det var någon njure, hjärta och lever. Dom var liksom torkade på något vis. Och dom skulle man trä runt på ett band och sätt på midjan för att det skulle hjälpa mot någonting.  

Tullens galna upptäckt – låg gömt bland chips och nötter: ”Sjukaste”

Stoppades i tullen med 1 758 liter öl – skulle ha grillkväll: "Ett bra tillfälle"

Det här är den vanligaste ursäkten bland de som åker fast i tullen – kan ge dyra böter

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!