Här är husmorsknepen du ska undvika när du städar. Genrebilder.
Här är husmorsknepen du ska undvika när du städar. Genrebilder. - Foto: Henrik Montgomery/TT/ Leif R Jansson/TT

Det ska du ALDRIG göra när du städar

Sanitetsleverantören Grohe har sammanställt en lista med husmorsknep som bör undvikas när du städar, då de faktiskt gör mer skada än nytta i hemmet.


Våren är här med allt vad det innebär och många tar ett krafttag både i trädgården och hemma för att städa bort vintern och få in våren.

Men det finns vissa klassiska husmorsknep när man vårstädar som faktiskt gör mer skada än nytta. Sanitetsleverantören Grohe har sammanställt en lista med husmorsknep som bör undvikas.

På sociala medier är det väldigt vanligt att dela med sig av virala städ-hacks och det finns flera konton som bara är tillägnade städning. Men vissa av dessa virala städ-knep bör du se upp för, för att undvika repade ytor eller missfärgningar. Här får du veta några av dem.

Expertens varning för nya trenden: "Föder bakterier..."

Överdosera rengöringsmedel

En vanlig myt är att mängd rengöringsmedel avgör hur rent det blir när man städar. Men faktum är att för mycket såpa kan ha motsatt effekt och istället dra till sig damm, så det blir ännu smutsigare.

Skrubba med slipande svampar 

Många använder starka rengöringsmedel och slipande svampar i bland annat badrum för att får rent kakel och bländare från kalk och shampoo-rester. Men faktum är att skurmedel och slipande svampar riskerar att göra skador på armaturerna eller skapa missfärgningar.

Äckliga anledningen – därför ska du byta handduk var femte dag

Städa med ättika

Många ser ättika som ett mirakelmedel och använder det på de flesta olika ytor. Men faktum är att ättika bör undvikas på  hårda trägolv, icke vaxade golv och stenytor bör undvikas för att inte få repor eller skador.

Hemliga knepet: Så slipper du stryka dina kläder

Putsa fönster med tidningspapper 

Många putsar både fönster pch speglar med tidningspapper för att få en blank yta. Men risken finns faktiskt att glaset, fönsterkarmen eller kanterna missfärgas av tidningspappret.

Cecilia Tostings lyxiga lön – så mycket tjänar vd:n för Hemfrid

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!