Kunderna rasar på Marabou.
Kunderna rasar på Marabou. - Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.


Marabou är ett svenskt chokladmärke, som ägs av Mondelez International, och är mest känd för sina chokladkakor i olika smaker.

Marabou återkallade sina chokladkakor

I dagarna så var Marabou tvungna att återkalla en av sina populära chokladkakor, något Nyheter24 skrev mer om då.

Anledningen var att mjölkchokladen var märkt att den "kan innehålla nötter", men i mjölkchokladens allergenprofil ingår inte mandel. Och just de förpackningarna som återkallas kunde innehålla bitar av Marabou Apelsinkrokant, med mandel. 

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Nya designen upprörde många

Marabou har även varit omdiskuterade den senaste tiden på grund av deras nya design på chokladkakorna. Nu mer har chokladkakorna ett större "M", där designen skiljer sig lite beroende på chokladkakans smak. 

– Alla har sin Maraboufavorit, och just smaken hos varje individuell chokladkaka är någonting som vi vill lyfta fram och förstärka ytterligare. Efter arbetet med den nya designen av Marabou, som har pågått i nästan två år, är vi stolta över att äntligen få presentera det nya lekfulla utseendet, sa Helena Arver, Senior Brand Manager på Marabou i ett pressmeddelande.

Det var inte populärt bland kunderna när Marabou först införde den nya designen och folk var inte sena med att säga sin åsikt, något som Nyheter24 skrev mer om då.

Kunderna rasar på Marabous stora förändring: "Blir illamående"

Chockbeskedet: Marabou gör om klassiska mjölkchokladen

Kunderna rasar på Marabou

Nu är kunderna åter igen upprörda på Marabou. Vecka 20 lanserar Marabou nämligen en gammal smak, som de tidigare plockat bort, vilket Matsiktet var först att rapportera om.

Men på Instagrambilden så är kunderna väldigt besvikna över att det är Marabou Coockie Dough som kommer tillbaka.

Många kunder menar att de inte ens märkt att den varit borta och de flera säger att det är Marabou Japp de vill ha tillbaka i sortimentet.

"Varför tar de inte tillbaka marabou japp ingen bryr sig om att marabou cookie dough försvann".

"Vill ha tillbaka marabou japp".

"Nej jag vill ha marabou japp!".

"Varför tar ni tillbaka denna?? Vet ingen som tyckte den var god? Ta tillbaka bubbly caramel och marabou japp istället!".

Foto: Skärmavbild/Instagram
Foto: Skärmavbild/Instagram

Vad är skillnaden mellan Marabou och Fazer?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!