Genrebilder.
Genrebilder. - Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Kunderna rasar på Marabous stora förändring: "Blir illamående"

Marabous chokladkakor har fått ett nytt utseende. Nu rasar kunderna på den nya "lekfulla" designen och menar att förpackningarna ser billiga och fula ut.


Nyheter24 har tidigare skrivit om den stora förändringen som Marabou genomgått. Deras förpackningar har nämligen fått en markant ny design.

Kungahuset bryter med Marabou

Marabou får ny design

Förpackningarna på de olika chokladkakorna kommer från och med nu ha tydligare text och en "Made in Sweden"-märkning. Chokladkakorna kommer även få ett större "M", där designen kommer skilja sig lite beroende på chokladkakans smak. 

Chockbeskedet: Marabou gör om klassiska mjölkchokladen

 – Alla har sin Maraboufavorit, och just smaken hos varje individuell chokladkaka är någonting som vi vill lyfta fram och förstärka ytterligare. Efter arbetet med den nya designen av Marabou, som har pågått i nästan två år, är vi stolta över att äntligen få presentera det nya lekfulla utseendet, säger Helena Arver, Senior Brand Manager på Marabou i ett pressmeddelande.

Kunderna rasar på nya designen

Nu rasar kunderna på den nya designen, som har tagit två år att ta fram. Många menar att den är fruktansvärt ful och ser billig ut.

Vad är skillnaden mellan Marabou och Fazer?

I en tråd på X, tidigare Twitter, har den nya designen diskuterats vilt. Tråden har fått stor spridning med över 80 000 visningar. Och människor är inte rädda för att säga vad de tycker.

"Va i helvete är dehär för vidrig förpackning?!".

"Är det Mondelez sätt att försöka flörta sig tillbaka med Ukraina-färger?".

"Bra med ful förpackning. Mindre som köper Putinstödjare".

"Ser ut som någon billig choklad man kan köpa på Willys för 10 kr som man blir illamående av efter att ha ätit halva".

"Såg en sådan ned Daim också. Extremt fula...".


/
/
Senaste nytt

Morgonens nyheter 26 februari

Knivsta: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Brand i tvåvåningsbyggnad.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Fagersta

1 timme sedan
"Bil voltat på riksväg 66.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriget i Gaza splittrar Jordanien: "Hyckleri"

1 timme sedan
Kriget i Gaza har försatt Jordaniens regering i konflikt med sitt eget folk. Varje vecka demonstrerar tiotusentals jordanier för att visa sitt stöd för Gaza — och kräva hårdare tag mot Israel och USA. Samtidigt vill regeringen upprätthålla goda diplomatiska relationer för att kunna förse Gaza med basala nödvändigheter.

"Han har varit fri – jag har suttit i fängelse"

1 timme sedan
Det skyddade boendet räddade Sara undan slag, stryptag och livsfarliga situationer. Men hon känner att hon har förlorat allt och att hon nu måste börja om från noll.

Traktorerna tillbaka i Bryssel

1 timme sedan
Nytt tutande väntar när ilskna bönder återigen samlas i Bryssel. EU försöker kontra med enklare regler och minskad kontroll.