Måndag 21 Jun
Stockholm

Dörrvakten: Därför sköt jag greven

41-åringen hävdar att greven är ett "pedofilmonster".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Under onsdagen inleddes rättegången mot den 41-årige dörrvakt som misstänks för att ha skjutit ner greven och hans gravida sambo i Gamla stan i Stockholm den 21 april. Åklagaren Rolf Hillegren yrkar på tio års fängelse, medan dörrvaktens försvarare tycker att åtta års fängelse räcker.

Mitt under dagens rättegångsförhandlingar erkände dörrvakten att han skjutit greven och hans sambo, som var höggravid vid tillfället. Dock menade han att det inte var meningen att skada sambon.

Innan dagens förhandlingar avslutades uppgav 41-åringen att han handlade i nödvärn.

– Jag skulle rädda barnen från pedofilmonstret, uppger mannen under rättegångens korsförhör.

Dörrvakten, som tidigare arbetade på krogen Tiffany's i Stockholm, har tidigare talats vid med grevens exfru. Kvinnan hade sedan en längre tid tillbaka en infekterad vårdadstvist om parets gemensamma barn. I socialtjänstens utredningar förekommer antydningar om sexuella övergrepp mot barnen.

Tidigare i utredningen misstänkte man att exfrun lejt dörrvakten för att mörda greven och sambon, men senare avskrevs hon helt från utredningen och är nu fri från misstankar.

Men i och med att grevparet inte kände dörrvakten menar sambon att någon annan måste ha anlitat honom.

I början av 2007 inledde dörrvakten sin anställning på Tiffany's. Trots att han tycker att barn är jobbiga kom han i kontakt med "två små blonda barn", som han beskriver som "jätteglada" och "väluppfostrade".

– Efter ett tag började till och med mitt stenhjärta tycka om dem, säger dörrvakten i förhör.

Det var så han, enligt honom själv, kom i kontakt med grevens exfru. Samtidigt märkte han att ena barnet började bli "tillbakadraget" och fick uppgifter om att greven utnyttjat sina barn sexuellt samt att en polisanmälan upprättats.

–I slutet av 2008 fick jag reda på att sexuellt utnyttjande av barnen, som gjorde mig varm om hjärtat, lagts ned av åklagare och jag blev regelrätt förbannad. Tiden gick och fler uppgifter kom om ren våldtäkt och övergrepp, säger dörrvakten.

– När jag fick veta att barnen i början av januari skulle vara under grevens beskydd blev jag helt nollställd. Jag var tvungen att göra något för att hindra fler sexuella övergrepp, fortsätter dörrvakten i förhör.

Genom "detektivarbete" lokaliserade han greven och åkte till grevens slott för att skjuta honom och skydda barnen, som han beskriver det.

– Jag var maskerad för det fanns en granne 50 meter bort. Jag tar av mig peruken och sätter på mig hjälmen och möter senare på vägen greven som frågar om jag sökte honom. Eftersom greven hade sällskap väjde jag. Hade han varit ensam hade jag gjort det jag tänkte göra, säger dörrvakten i förhör.

Han bestämde sig för att åka tillbaka till Stockholm. En pistol fixades via kontakter. På frågan om varifrån han fått uppgifterna om att greven skulle trakassera sina barn säger dörrvakten:

–Pedofilmonstret var jag tvungen att skydda barnen mot. Uppgifterna har kommit lite då och då. Barnen har aldrig sagt något om övergrepp, men det finns stor dokumentation på att det har skett. Jag ser det som assistans till nödvärn för alla som är emot pedofili.

Dom i målet meddelas om en vecka.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela