Rabbin hoppar av

Hon skulle bli den första kvinnliga rabbinen i Sverige. Men nu tackar hon nej.


Chava Koster, 46, tackade i juni ja till tjänsten. Hon har sedan nio år tillbaka arbetat som rabbin i New York. Men det är hon själv som valt att dra tillbaka sin kandidatur. Trots upprepade övertalningsförsök står Koster fast vid sitt beslut.

– Vi från rabbinrekryteringsgruppen har gjort vårt yttersta för att rabbin Koster skulle anställas och beklagar avhoppet. Dock respekterar vi rabbin Kosters privata skäl. Vi hoppas se henne här som gästrabbin i framtiden, skriver rabbinrekryteringsgruppen i ett meddelande, enligt Stockholm City.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.