Kattmördarens sjuka brev

Lerum skakas av otäck djurmördare.


"Tackar för stunden med er lilla kissemiss"

I går kunde Nyheter24 berätta om den fasansfulla upptäckten som gjordes i Lerums polishus. Någon hade torerade hankatten Mjao och hängt upp hans döda kropp på dörren till polishuset. Det är inte första gången som Lerum skakas av tortyrliknande djurmord.

I maj hängde någon upp en katt i ett måttband utanför tingshuset i Lerum och några veckor senare lades en död katt i en privatpersons brevlåda. Senast i helgen hittades en hund död på en gångbro med både öron och svans bortskurna.

Flera katter har försvunnit från området och några dagar efteråt har förövaren lämnat brev med detaljrika beskrivningar hur djurmorden gått till.

– Redan vid första katten kom ett följebrev med makabert innehåll där de beskrev vad de hade gjort med katten, säger Stefan Holm, närpolisbefäl i Lerum, till GT.

Enligt uppgifter till GT tackar brevskrivaren för "stunden med eran lilla kissemiss". Dessutom ska breven vara undertecknade med "Kattmördaren".

Motiv saknas

Än så länge saknas motiv. Djuren har inte utnyttjats sexuellt och det verkar inte heller vara någon hämnd mot ägarna, skriver GT. Det enda som står klart just nu är att personen som ligger bakom de fruktansvärda dåden lider av någon störning.

– Min uppfattning är att personen har någon form av störning, det kan inte vara någon som är helt frisk, säger Stefan Holm till GT.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Postkodlotteriet varnar: Medlemmar luras till dyr avgift

Vanliga missen när du sparar åt ditt barn – ekonomen: "Svårt"

Som förälder vill man gärna skapa en ekonomisk buffert för sitt barn, men att spara pengar i 18 år kan vara utmanande. Nyheter24 har pratat med Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar, som avslöjar det vanligaste misstaget som föräldrar gör.

Åtalas för att ha uppmanat till självmord

Sedan en man blivit uthängd på en nätsajt som pedofil uppmanades han att ta livet av sig. Nu åtalas en kvinna i Kalmar för uppmaning till självmord, rapporterar P4 Kalmar.

Kunderna rasar på Arlas mjölkförpackningar: ”Bojkott”

Det fullständigt kokar i ett kommentarsfält på Arlas hemsida. Vad är det kunderna rasar på? Mjölkförpackningarna.

902 bolag utomlands får ut miljoner i svenska rut- och rotavdrag

De svenska skatteavdragen skulle skapa svenska jobb för städare och byggare. Men 67 miljoner kronor av de svenska skatteavdragen för hushållsnära tjänster går till renoveringar och hemstädning i Spanien, Frankrike och många andra länder istället.

Lerum: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En cyklist och bilist är involverad i en olycka på Andersvägen/Nyebrostigen.", skriver polisen på sin hemsida.