Söndag 24 Okt
Stockholm

Kattmördarens sjuka brev

Lerum skakas av otäck djurmördare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Tackar för stunden med er lilla kissemiss"

I går kunde Nyheter24 berätta om den fasansfulla upptäckten som gjordes i Lerums polishus. Någon hade torerade hankatten Mjao och hängt upp hans döda kropp på dörren till polishuset. Det är inte första gången som Lerum skakas av tortyrliknande djurmord.

I maj hängde någon upp en katt i ett måttband utanför tingshuset i Lerum och några veckor senare lades en död katt i en privatpersons brevlåda. Senast i helgen hittades en hund död på en gångbro med både öron och svans bortskurna.

Flera katter har försvunnit från området och några dagar efteråt har förövaren lämnat brev med detaljrika beskrivningar hur djurmorden gått till.

– Redan vid första katten kom ett följebrev med makabert innehåll där de beskrev vad de hade gjort med katten, säger Stefan Holm, närpolisbefäl i Lerum, till GT.

Enligt uppgifter till GT tackar brevskrivaren för "stunden med eran lilla kissemiss". Dessutom ska breven vara undertecknade med "Kattmördaren".

Motiv saknas

Än så länge saknas motiv. Djuren har inte utnyttjats sexuellt och det verkar inte heller vara någon hämnd mot ägarna, skriver GT. Det enda som står klart just nu är att personen som ligger bakom de fruktansvärda dåden lider av någon störning.

– Min uppfattning är att personen har någon form av störning, det kan inte vara någon som är helt frisk, säger Stefan Holm till GT.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela