Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hela familjen utplånades i branden

Nyheter | 03/09/2009 07:23

Den femåriga lilla flickans liv har runnit bort.

Under natten till onsdagen fattade en villa eld i Staffanstorp i södra Skåne. Orsakerna till hur branden uppstod är fortfarande oklara. Klart är att branden var så illa att den tog en mamma och fyra barns liv med sig.

I går eftermiddag orkade den femåriga flickan inte hålla sig vid liv på barnintensiven längre.

–Hela familjen är utplånad, säger barnens morfar, till Aftonbladet.

Klockan 01.27 fick brandmannen Olle Persson larmet. Tre minuter senare var han på plats.

– Jag såg att det rök från taket. Vi försökte banka på fönstren. När jag lyste med en ficklampa in i huset såg jag att det var helt rökfyllt, säger Olle Persson, till Skånskan.

Bara fem minuter senare var en stor räddningsstyrka på plats. De tog sig in i bostaden. Minuterna senare hittade de tre barn mellan ett och nio år gamla. Döda. Mamman levde när de fann henne, men dog senare på sjukhuset. Det fjärde barnet, i femårsåldern avled på onsdagseftermiddagen på universitetssjukhuset i Lund

Eftersom det var ett enplanshus spred sig röken väldigt snabbt.

–Det blir tidigt väldigt mycket rök. Dagens material som finns i hus avger väldigt giftiga gaser. Det är oftast röken som dödar, säger Roger Gustafsson, räddningschef i Staffanstorp och Lomma, till Skånskan.

Det finns uppgifter om att branden kan ha startat i ett stearinljus i ett av sovrummen.

–Ett ljus eller ett elfel är den troligaste orsaken, säger Pär Cederholm, biträdande närpolischef i Öresund, till Skånskan.

Eftersom familjen var av romsk härkomst kommer vänner och familj att vaka i tre dagar och tre nätter.

–Sedan tar familjen farväl och efter det ska min dotter och mina fyra barnbarn begravas i fem kistor, säger barnens morfar till Aftonbladet.

Skrivet av: