Helikopterrånet: De gripna nekar till brott

Tros ha förhindrat polisens jakt på rånarna.


STOCKHOLM. Under onsdagsmorgonen grep polis ytterligare två män som misstänks för inblandning i helikopterkuppen.

Det var den 23 september i år som flera rånare slog till mot G4S värdedepå i Västberga i Stockholm. Gärningsmännen använde sig av en helikopter som de flydde i med rånbytet.

Polis säger nu att man vet att de två männen befann sig i Västberga vid tiden för rånet, men att deras uppgift var att förhindra polisens jakt på de verkliga rånarna, skriver Nyhetskanalen.

Männen, som är kända av polis sedan tidigare, nekar till brott.

– Vi har begärt dem häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt rån. I övrigt kan jag inte kommentera utredningen närmare, säger åklagare Björn Frithiof till Nyheter24.

Men huvudrånarna, männen som fångades av en övervakningskamera inne i värdedepån, tros ha flytt utomlands. Dock tror man att fler gripanden kommer att göras.

– I en så här stor utredning är det mycket sannolikt att det kommer fler gripanden vartefter utredningen har sin gång, säger Maria Lönegård, enhetschef vid rikskriminalpolisen, skriver Nyhetskanalen.

Männen har nu anhållits, misstänkta för grovt rån. En av dem, en 31-åring bosatt i Norsborg i Stockholm, kom till Sverige som sjuåring och är ursprungligen från Iran. Han har tidigare dömts för kvinnomisshandel och häleri.

Den andre mannen är 30 år gammal och åtalades förra året för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott, men åklagaren drog tillbaka åtalet. Han har också dömts till fängelse fyra gånger, bland annat för grov misshandel, häleri, vapenbrott, rån och försök till utpressning.

30-åringen är född i Chile men är svensk medborgare sedan 1990.

Båda männen omfattades 2004 av Stockholmspolisens länsövergripande NOVA-projekt, skriver Aftonbladet. 30-åringen var även NOVA-markerad 2008.

Ytterligare tre män sitter häktade, misstänkta för delaktighet i rånet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!