Måndag 2 Aug
Stockholm

Använde skolpengar till lyxklubb

"Det är för jävligt. Det känns väldigt provocerande att hon gjort det här samtidigt som det saknats resurser för våra elever."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Flera lärare har slagit larm om allvarliga brister på Solbergaskolan i Stockholm. Dessutom har utsatta elever nekats stöd som de behövt.

Men samtidigt har grundskolans rektor, Ann-Katrin Averstedt, använt 63 790 kronor av skolans budget för att betala sitt medlemskap i en exklusiv klubb för "stressade vd:ar".

Summan avser träffar på klubben Yasuragi Hasseludden som rektorn deltagit i de tre senaste terminerna.

Ett medlemskap i klubben riktar sig främst till företagsledare och direktörer, som en gång i månaden träffas "i en trygg och konfidentiell miljö".

Varje träff inleds med japanskt bad och frukost. Därefter diskuteras ett aktuellt tema och sedan serveras lunch.

– Det här är en oas där stressade vd:ar kan komma ned i varv tillsammans och känna att det är okej att bara ta det lite lugnt, säger Per Hörberg, kursledare på Yasuragi Academy, till Dagens Nyheter.

Avslöjandet har gjort många av skolans personal rejält upprörda.

– Det är för jävligt. Det känns väldigt provocerande att hon gjort det här samtidigt som det saknats resurser för våra elever, säger en av lärarna på skolan till Dagens Nyheter.

Sedan Ann-Katrin Averstedt tillträdde som rektor för fyra år sedan har många anställd lämnat skolan och även Skolinspektionen har vid upprepade tillfällen riktat hård kritik mot skolan, skriver Dagens Nyheter.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela