Minister Littorin vägrar betala för barnen

Sven-Otto Littorin bestrider stämningsansökan från exfrun.


Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin har inte råd att betala för sina barns skolgång på internatkolan Lundsberg. I stället kräver han att hans tidigare svärfar, före detta Volvochefen Christer Zetterberg, står för kostnaderna enligt tidigare överenskommelse.

Exfrun stämde Littorin i början av oktober och krävde att ministern skulle betala underhållskostnader för barnen. I ett yttrande till Stockholms tingsrätt bestrider han underhållningsskyldigheten. Hans ombud skriver:

"Att barnen går på Lundsberg innebär inte att barnen varaktigt bor hos Ann Littorin utan man måste anse att barnen fortfarande har sin bostad hos båda föräldrarna. Således föreligger ingen underhållsskyldighet."

I stämningen kom exfrun fram till att underhållningskostnaderna för barnen uppgick till 37 000 kronor i månaden. Där ingick skolavgifterna.

"Sven Otto Littorin (har) ingen förmåga att utge det mycket höga yrkade beloppet, om totalt 37 000 kr i månaden, oavsett om Sven Otto Littorin har en god inkomst."

Kravet anses orimligt, och ombudet pekar på att föräldrarna sedan tidigare har kommit överens om att Christer Zetterberg, barnens morfar, ska betala räkningarna från Lundsberg.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

Här går 100 företag i konkurs – varje vecka

1 timme sedan
I Stockholm har över 1 100 företag gått i konkurs under de första tolv veckorna 2024. Det är lika mycket som hela resten av landet sammanlagt, visar färska siffror från Tillväxtanalys. – Lågkonjunkturen slår undan fötterna för allt fler företag, säger Stockholms Handelskammares ekonom.