Här är tjuvarnas hetaste måltavlor

Invandrare och bröllopspar är heta måltavlor för tjuvar.


SÖDERTÄLJE. Tjuvligor härjar åter i Södertäljetrakten. Minst ett bostadsinbrott per dag anmäls till polisen, skriver Länstidningen i Södertälje.

Och värst drabbade är personer med invandrarbakgrund. Polisen tror att det beror på att många förvarar stora kontanta summor och värdesaker i hemmet.

– Som polis blir man ibland lite fundersam varför det är så. Vårt råd är att man har besparingarna på banken för att undvika att bli bestulen, säger Ulf Oscarsson, brottsförebyggare på Södertäljepolisen, till LT.

Och olyckan kommer sällan ensam. Har man blivit av med större summor är man blåst. Försäkringsbolagen ersätter nämligen bara upp till ett maxbelopp på cirka 3 000 kronor.

Tariq Alkhizai och hans hustru Ahlam Hasan är två av de drabbade.

Pengarna - som paret sparat till en "regnig dag" - låg under madrassen – drygt 10 000 kronor i dollar och kronor. Och så var inbrottstjuvarna framme.

– För oss är det en katastrof, vi tjänar totalt 12 000 kronor på en månad och kan bara lägga undan smulor, säger hon till Länstidningen.

Tariq Alkhizai är vansinnig på tjuvarna. Han intar fäktarposen från ”fornstora dagar” som irakisk och arabisk mästare i fäktning:

– Hade jag varit hemma när tjuvarna kom så hade jag dragit svärdet så här, de hade inte haft en chans!

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!