Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Viking Line rasar mot Expressen

Nyheter | 17/11/2008 15:51

Rederiet drar in all annonsering i tidningen.

Viking Line drar in all annonsering i Expressen, efter att tidningen i dag publicerat en artikel med rubriken "Succéfärjans baksida: 'Fy fasen vilken sjöfylla'”, skriver Resumé.

Rederiet hävdar att artikeln innehåller grovt felaktiga påståenden om antalet misstänkta väldtäkter ombord.

Nu meddelar Viking Line att man avslutar all annonsering i Expressen och på Expressen.se.

– Expressens publicering ger helt felaktigt intrycket att det är farligt att resa med våra och våra konkurrenters fartyg, framför allt för yngre kvinnor. Trots att vi erbjöd tidningen möjlighet att intervjua rederiets ledning, som har korrekt information om det försvinnande låga antalet misstänkta våldtäkter ombord, avstod tidningen från att göra detta, säger Jan Kårström, VD för Viking Line Skandinavien i en kommentar till Resumé.

I den berörda Expressenartikeln säger Södermalmspolisens stationsbefäl Bengt Hellström att det rör sig om "en anmälan i veckan om våldtäkt från resenärerna på Österjöfärjorna".

Expressen har också intervjuat Jan-Tore Thörnroos, befälhavare på Viking Lines båt Cinderella, som i artikeln säger att det låter som realistiska siffror och att han tyvärr sett en ökning av antalet anmälda våldtäkter den senaste tiden.

Viking Line redovisar en helt annan bild i det pressmeddelande som bolaget skickar ut nu på eftermiddagen. Där skriver de att det rör sig om totalt 26 anmälda våldtäkter under åren 2003 till 2006.

Expressens redaktionschef Magnus Alselind säger:

– Vi har åkt med och granskat den färja som nu är med i dokusåpan i Kanal 5. Vi har dessutom talat med Södermalmspolisen och låtit en befälhavare på Viking Line komma till tals i artikeln. Även företrädare för rederierna har fått möjlighet att kommentera uppgifterna.

– Det här är en verksamhet med miljontals resenärer varje år. Det är klart att vi fortsätter att skriva om den. Finns det någon annan statistik än den vi fick från polisen är den självklart intressant, säger Alselind till Resumé.

Skrivet av: