1 av 2
Vaccinet mot svininfluensa - en bluff?
2 av 2
Vaccinet mot svininfluensa - en bluff? - Foto: JACQUES BRINON/AP/Scanpix

Expert: H1N1-vaccinet är en bluff

Epidemiologen Wolfang Wodarg, ordförande för Europarådets hälsokommitté, avfärdar svininfluensan: "FN blev blåst av läkemedelsindustrin."


Var svinet en anka? Ledande expert sågar massvaccineringen jämns med fotknölarna. Och nu ska Europarådet inleda en särskild granskning av FN:s massvaccineringskampanj.

"En av de största skandalerna"

Epidemiologen Wolfgang Wodarg, ordförande för Europarådets hälsokommitté och tidigare socialdemokratisk förbundsdagsledamot i Tyskland, menar att vinterns stora pandemihysteri och det därpå följande svininfluensavaccinet är en av vår tids största medicinska skandaler.

Och Wolfgang Wodargs kritik är svidande. Han menar att läkemedelsindustrin för att kunna sälja sina patenterade mediciner påverkat vetenskapsmän och myndigheter samt regeringar över hela världen.

"Exponerade friska för risker i onödan"

- De fick regeringar att satsa knappa vårdresurser på ineffektiva vaccineringskampanjer och i onödan exponera miljoner friska människor för riskerna med ett okänt antal biverkningar av ett vaccin som inte testats i tillräckligt hög utsträckning, säger Wolfgang Wodarg.

WHO fattade beslutet om vaccinering efter råd från experter knutna till transnationella läkemedelsföretag, som tjänade miljarder på kontrakten.

I samma veva förändrade man också pandemibegreppet och såg till att läkemedelsföretagen gick fria från ansvar.

Enorma vinster - utan risk

- På det här sättet är vaccinproducenterna säkra på enorma vinster utan att ta någon finansiell risk. Så de väntar bara tills WHO säger "pandemi" och aktiverar sina kontrakt, säger doktor Wolfgang Wodarg enligt PharmaTimes.

Lungspecialisten Wodarg har också tidigare sagt att det finns många risker kopplade till vaccinet som ska skydda oss mot H1N1-viruset. Till exempel finns en förhöjd risk för cancer, menar Wodarg.

/
/
/
/
WHO
Senaste nytt

Flera skadade i brand i höghus norr om Stockholm – stor räddningsinsats

Domstol: Rätt att stänga scientologiskola

Det var rätt av Skolinspektionen att stänga en grundskola i Stockholm med koppling till Scientologikyrkan. Det fastslås nu i en dom från förvaltningsrätten.

Handgranat hittad hos "RAF-pensionären"

Tysk polis har hittat bland annat en handgranat, en Kalasjnikov och en kulsprutepistol hemma hos Daniela Klette, medlem i den ökända Baader-Meinhof-ligan, formellt känd som Röda arméfraktionen (RAF). Gatan i Kreuzberg, i centrala Berlin, fick spärras av och lägenhetshuset evakueras under polisens arbete.

USA-börsen klättrade mot nya rekord

USA-börsens breda S&P 500-index klättrade till nya höjder på torsdagen. Stängningskursen på 5 096 punkter är ett nytt rekord för S&P 500-index, efter en ökning med 0,5 procent under dagen.

Storbrand i Dhaka – tiotals döda

1 timme sedan
Över 40 personer har omkommit och tiotals fler har skadats i en brand i ett höghus i Dhaka i Bangladesh sent på torsdagen, enligt landets sjukvårdsmyndigheter.

USA kan undvika nedstängning av statsapparaten

1 timme sedan
Risken för en nedstängning av federal verksamhet i USA i helgen kan vara undanröjd. Representanthuset godkände på torsdagen ännu en kortvarig finansieringsåtgärd som kan komma att hålla igång flera federala myndigheter in i mars.